Kyllingegryde

Lækker kyllingegryde med champignon.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
1 stor kylling, 150 g bacon i skiver, olie, 2 hakkede løg, 2-3 hakkede fed hvidløg, 1 spsk. paprika, 70 g tomatkoncentrat, ½ spsk. citronsaft, ½ spsk. revet økologisk citronskal, ¼ l fløde, 1 dl halvtør hvidvin, ca. 4 dl hønsebouillon, 250 g champignoner, salt, peber.

Tilbehør: Ris.

Sådan gør du:
Del kyllingen i 4-6 stykker og dup dem tørre. Klip baconen i strimler og steg dem gyldne i en stor gryde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Brun kyllingestykkerne i baconfedtet og tag dem op. Kassér det meste af fedtet. Kom lidt olie i gryden og steg løg og hvidløg heri, uden at de tager farve. Tilsæt paprika, tomatkoncentrat, citronsaft og -skal samt fløde og vin og lad det koge op.

Læg kyllingestykkerne i gryden. Spæd nu med bouillon, så det lige dækker. Bring gryden i kog igen og lad det hele småkoge under låg i ca. 35 min., eller til kødet er mørt. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Tilsæt dem sammen med baconstrimlerne det sidste par minutter af rettens kogetid. Smag til med salt og peber.

Filokurv med rejer og grønne asparges

Lækre kinarejer