Onsdag d. 3. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kyllingegryde med asparges og champignon
Lækker forårsgryderet med kylling og asparges i hvidvin

4 pers.
Ingredienser til kyllingegryde med asparges og champignon
1 kylling, ca. 1200 g
2 spsk. olie og 2 spsk. smør
Salt og peber
2 dl tør hvidvin
¼ l piskefløde
500 g champignoner
1 bdt. asparges
Evt. majsstivelse
Tilbehør:
Ca. 4 dl ris med vilde ris
PRØV OGSÅ: Kylling med sellerimos
Fremgangsmåde
Skyl kyllingen ud- og indvendig. Del den i 8 stykker, som duppes tørre. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Hæld vin og fløde på og bring det i kog. Rens champignonerne og skær dem i halve. Tilsæt champignonerne, dæmp varmen og lad retten simre under låg i 35-40 min. Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kassér den. Skær aspargesene i mindre stykker. Kom dem i gryden de sidste 1-2 min. af kogetiden. Jævn evt. retten let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Tilberedningstid:
Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder