Kyllingegryde med asparges og champignon

Lækker forårsgryderet med kylling og asparges i hvidvin

4 pers.

Ingredienser til kyllingegryde med asparges og champignon

1 kylling, ca. 1200 g
2 spsk. olie og 2 spsk. smør
Salt og peber
2 dl tør hvidvin
¼ l piskefløde
500 g champignoner
1 bdt. asparges
Evt. majsstivelse

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris med vilde ris

PRØV OGSÅ: Kylling med sellerimos

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen ud- og indvendig. Del den i 8 stykker, som duppes tørre. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Hæld vin og fløde på og bring det i kog. Rens champignonerne og skær dem i halve. Tilsæt champignonerne, dæmp varmen og lad retten simre under låg i 35-40 min. Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kassér den. Skær aspargesene i mindre stykker. Kom dem i gryden de sidste 1-2 min. af kogetiden. Jævn evt. retten let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Tilberedningstid:

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder