Kyllingepaté

Lækker frokostret med kylling

Foto: Martin Tanggaard

Påbegyndes 1-2 dage før brug

Det skal du bruge
1 mellemstort løg i både
2 fed hvidløg
500 g champignoner i kvarter
1½ tsk. groft salt
¾ tsk. peber
½ tsk. stødt muskatnød
1 knsp. stødte nelliker
1 knsp. stødt kanel
Smør
Ca. 30 g hvidt brød uden skorpe
¼ dl mælk
1¼ dl revet, daggammelt brød
1 æggehvide, str. L
1½ tsk. timian
2 spsk. halvtør portvin
375 g fersk, hakket kyllingekød
125 g kogt kyllingekød i tern
125 g afpudset kyllingelever i tern

Tilbehør
Syltede rødbeder og agurker
Evt. sennep

Gode retter til pinsefrokosten.

Sådan gør du
Kør løg og hvidløg i en foodprocessor, til de er fi nthakkede. Kør champignonerne i foodprocessoren på laveste hastighed - evt. ad 2 omgange - til de er fi nthakkede. Tilsæt derpå salt, peber, muskatnød, nelliker og kanel. Steg nu de hakkede løg og champignoner på en sauterpande i lidt smør, til det meste af væden fra svampene er fordampet (ca. 10 min.). Kom hvidt brød i en skål og hæld mælk over. Lad det trække, til mælken er absorberet. Kom derefter løg- og champignonblanding og de øvrige ingredienser i skålen og bland det hele til en ensartet masse, som fyldes i en smurt form (ca. 1½ l). Bag pateen midt i en 175° varm ovn i 60 min. Pateen er færdig, når stegetermometeret viser 85°. Lad pateen afkøle og sæt den tildækket i køleskab i mindst 8 timer. Pateen bør stå ½-1 time ved stuetemperatur inden servering.

Lav også tandoorikylling og rissalat.