Mandag d. 28. januar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Kyllingesalat
Lækker salat med kylling, avocado og cheddar

4 personer
Ingredienser til kyllingesalat:
Ca. 500 g kyllingeinderfilet
2 spsk. olie, 1 tsk. paprika
2 stk. icebergsalat
1 dåse majskerner (drænet vægt 285 g)
200 g White cheddar eller en anden fast ost
3 avocadoer
2 skiver ristet rugbrød
Dressing:
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
Ca. 4 spsk. olie, salt
Pynt:
Knust rosépeber
PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte rodfrugter og salat
Fremgangsmåde:
Afpuds evt. kyllingestykkerne. Vend dem med olie og krydr med paprika. Fordel dem i et jævnt lag på en bageplade. Sæt pladen øverst i ovnen ved højeste mulige varme. Lad kødet stege i 4 min. Vend det og steg det i yderligere 1-2 min., til det netop er gennemstegt.
Skyl salatbladene og dup dem tørre. Skær dem i strimler og læg dem i en stor skål eller på et fad. Tilsæt majs, ost i tern og skrællet avocado i tern. Bryd evt. kyllingestykkerne i mindre stykker og kom dem ved. Drys med knust rosépeber.
Dressing:
Rør sennep og eddike sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring, så dressingen samler sig. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. Strø ristet rugbrød i tern over.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap