Kyllingesalat

Lækker salat med kylling, avocado og cheddar

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Ingredienser til kyllingesalat:

Ca. 500 g kyllingeinderfilet
2 spsk. olie, 1 tsk. paprika
2 stk. icebergsalat
1 dåse majskerner (drænet vægt 285 g)
200 g White cheddar eller en anden fast ost
3 avocadoer
2 skiver ristet rugbrød

Dressing:

1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
Ca. 4 spsk. olie, salt

Pynt:

Knust rosépeber

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte rodfrugter og salat

Fremgangsmåde:

Afpuds evt. kyllingestykkerne. Vend dem med olie og krydr med paprika. Fordel dem i et jævnt lag på en bageplade. Sæt pladen øverst i ovnen ved højeste mulige varme. Lad kødet stege i 4 min. Vend det og steg det i yderligere 1-2 min., til det netop er gennemstegt.

Skyl salatbladene og dup dem tørre. Skær dem i strimler og læg dem i en stor skål eller på et fad. Tilsæt majs, ost i tern og skrællet avocado i tern. Bryd evt. kyllingestykkerne i mindre stykker og kom dem ved. Drys med knust rosépeber.

Dressing:

Rør sennep og eddike sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring, så dressingen samler sig. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. Strø ristet rugbrød i tern over.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap