Kyllingespid og peanutsauce

4 personer
Det skal du bruge:
500 g kyllingefilet skåret på langs i 3-4 stk.
Marinade:
3 spsk. olie
2 spsk. sojasauce
2 finthakkede fed hvidløg
1 finthakket rød chili uden kerner
5 cm finthakket ingefærrod
Peanutsauce:
400 ml kokosmælk
1½ dl peanutbutter
2 spsk. sojasauce
Citronsaft
Tilbehør:
400 g edamame-bønner (frost)
Salt
1-2 spsk. olie (gerne sesamolie)
Ca. 1 tsk. flagesalt
Ca. 4 dl ris (gerne fuldkorns- eller basmatiris) kogt efter anvisningen på emballagen
PRØV OGSÅ: Kylling i kokosmælk
Sådan gør du:
Peanutsauce:
Rør ingredienserne sammen og smag til med citronsaft.
Kyllingespid:
Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend den med kyllingestykkerne. Lad kødet trække, til ovnen er varmet op til 250°. Placér kødet på en let oliesmurt ovnplade. Sæt pladen øverst i ovnen og lad kødet stege i 6 min. Vend det og steg det, til det er netop gennemstegt (ca. 2 min.). Træk kødet på spid.
Tilbehør:
Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 min. Spul de afdryppede bønner med koldt vand. Dryp lidt olie over og krydr med flagesalt. (OBS! Man spiser ikke bælgen).
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Kylling med spinat og rodfrugter