kylling

Kyllingespid og peanutsauce

13. november 2012 af Pia Friis Andreassen
Lækre kyllingespid som børnene også vil elske

4 personer

Det skal du bruge:

500 g kyllingefilet skåret på langs i 3-4 stk.

Marinade:

3 spsk. olie
2 spsk. sojasauce
2 finthakkede fed hvidløg
1 finthakket rød chili uden kerner
5 cm finthakket ingefærrod

Peanutsauce:

400 ml kokosmælk
1½ dl peanutbutter
2 spsk. sojasauce
Citronsaft

Tilbehør:

400 g edamame-bønner (frost)
Salt
1-2 spsk. olie (gerne sesamolie)
Ca. 1 tsk. flagesalt
Ca. 4 dl ris (gerne fuldkorns- eller basmatiris) kogt efter anvisningen på emballagen

PRØV OGSÅ: Kylling i kokosmælk

Sådan gør du:

Peanutsauce:

Rør ingredienserne sammen og smag til med citronsaft.

Kyllingespid:

Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend den med kyllingestykkerne. Lad kødet trække, til ovnen er varmet op til 250°. Placér kødet på en let oliesmurt ovnplade. Sæt pladen øverst i ovnen og lad kødet stege i 6 min. Vend det og steg det, til det er netop gennemstegt (ca. 2 min.). Træk kødet på spid.

Tilbehør:

Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 min. Spul de afdryppede bønner med koldt vand. Dryp lidt olie over og krydr med flagesalt. (OBS! Man spiser ikke bælgen).

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med spinat og rodfrugter

Sponsoreret indhold