Lækker ovnstegt estragonkylling

Server med marinerede gulerødder

Foto: Martin Tanggaard

Det skal ud bruge:
1 hel kylling (ca. 1,4 kg),
2 spsk. olie,
salt, peber,
4-5 estragonkviste

Marinerede gulerødder
1 stort bdt. gulerødder,
salt,
3-4 spsk. olivenolie,
½ dl timiankviste,
flagesalt

Tilbehør
Kogte kartofler vendt med smør og flagesalt

Sådan gør du:
Rens kyllingen. Skyl den ind- og udvendig og fjern overfl ødigt fedt. Dup den tør og læg den i et ovnfast fad med brystet opad.

Pensl med olie, krydr med salt og peber og sæt kyllingen midt i en 250° varm ovn i 10 min. Dæmp så varmen til 180°.

Læg estragonkvistene over kyllingen og lad den stege i yderligere ca. 60 min., til den er gennemstegt.

Marinerede gulerødder:
Skrub gulerødderne rene og skær dem evt. i halve på langs (lad lidt af toppen sidde tilbage). Kom dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 min., så de bliver møre, men stadig har bid.

Tag dem op med hulske og læg dem i et fad. Dryp olien over, strø timianblade fra kvistene over og krydr med salt.

Lad dem trække i 30 min.