Lynhurtig nudelret

God ret med kylling og lækre krydderier

Foto: Anton G. Skov

(4 pers.)

Det skal du bruge
400 g kyllinge- eller kalkunfilet
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg eller 1 porre
400 g gulerødder
3 store, røde peberfrugter
2 spsk. rapsolie
Salt
1 rød chili eller 1 tsk. sambal oelek
2 spsk. sojasauce
1 spsk. lime- eller citronsaft
250 g fuldkornsnudler
Evt. 1 bundt frisk koriander

Lav også tandoorikylling og rissalat.

ENERGI PR. PERSON

  • 2000 kJ (480 kcal)
  • Protein: 28 % (33 g)
  • Kulhydrat: 50 % (57 g)
  • Fedt: 22 % (11 g)
  • Grøntsager pr. person 225 g
  • Hvis du vil tabe dig, kan du spise 1/5 af retten.

Sådan gør du
1. Skær kødet i tynde strimler.

2. Hak hvidløget fint og skær forårsløgene eller porren i tynde strimler. Skær gulerødderne i tændstiktynde strimler ogskær peberfrugterne i tynde strimler.

3. Varm 1 spsk. olie op i en stor pande eller wok og steg kødstrimlerne heri, til de er brune på alle sider. Læg dem på en tallerken og krydr med salt.

4. Varm endnu 1 spsk. olie op på panden eller i wokken og svits hvidløget, forårsløgene/porren og gulerødderne heri i 2 min. Tilsæt peberfrugtstrimlerne og svits det hele i yderligere 2 min.

5. Smag til med chili eller sambal oelek, sojasauce og limesaft.

6. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og vend dem med grøntsagerne og kødet. Drys evt. med frisk koriander og servér straks.

Prøv kalkun med persillefyld.