kylling

Marinerede kyllingevinger

28. januar 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Lone Landmands kyllingevinger er marinerede med hvidløg, chilipasta og paprika. Vingerne er forkogte, så de bare skal brunes i ovnen, til du synes, de har passende farve.

Lone Landmands marinerede kyllingevinger

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Til 4 personer (når der er tilbehør)

Ingredienser

1 kg kyllingevinger
1 tsk. smør til bagepladen

Kogelage
3 liter vand
2 tsk. salt
½ dl sojasauce
2 spsk. rørsukker
3 spsk. balsamicoeddike
3 tykke skiver frisk ingefær
1 tsk. friskkværnet peber

Marinade
2 fed hvidløg
½ dl solsikkeolie
1 tsk. chilipasta
1 tsk. fint salt
½ tsk. friskkværnet peber
2 tsk. paprika
½ dl fint rasp

PRØV OGSÅ: Lone Landmands ovnstegte kylling med rodfrugter

Fremgangsmåde

Kyllingevinger: Hvis dine kyllingevinger er hele - altså stadig har den yderste vingespids - skal de deles i tre, og det yderste led skal kasseres.

Kogelage: Sæt alle ingredienser til lagen over i en rummelig gryde. Lad lagen koge i
5 min. Tilsæt kyllingevingerne og bring gryden i kog igen. Lad vingerne simre i 25 min.
Tag dem op og læg dem på en rist med det samme, så de kan tørre. Det er nødvendigt, hvis de skal kunne blive sprøde.

Marinade: Riv hvidløgsfeddene fint og bland dem med resten af ingredienserne med undtagelse af raspen. Når vingene har tørret et kvarters tid, vendes de grundigt i marinaden. Tilsæt raspen og vend vingerne igen, men ikke mere end højst nødvendigt - ellers rystes raspen af, og den ender som klumper i bunden af skålen.

Bruning: Smør en bageplade med lidt smør og fordel vingestykkerne, så de ikke rører hinanden. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° (ikke varmluft) i ca. 20 min., eller til du synes, de er færdige. Vend dem en gang eller to undervejs for at få dem lige brune og sprøde på begge sider.

TIP Det er mængden af chilipasta, der bestemmer, hvor stærkt dine kyllingevinger smager. Opskriften her giver en semi-stærk smag, men du kan bruge både to og tre teskefulde chilipasta, hvis du ønsker mere styrke.

Sponsoreret indhold