Marineret grillet kylling

Lone Landmands marinerede grillede kylling

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Hovedret til 4 personer
Ingredienser til marineret grillet kylling
1 kylling
1½ tsk. fint salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 citron
1 dl friskhakket timian
1 spsk. flydende honning
5 spsk. vindruekerneolie
Ca. 30 stk. gode grillbriketter
PRØV OGSÅ: Lone Landmands marinerede kyllingevingerFremgangsmåde til marineret grillet kylling
Dup kyllingen tør med køkkenrulle og massér salt og peber på dens overflade både på inder- og ydersiden.
Riv citronskrællen med et fint rivejern og bland den med den hakkede timian. Fordel blandingen på overfladen af din kylling både indvendigt og udvendigt.
Pres saften ud af citronen og rør honningen i. Tilsæt olien og rør marinaden grundigt sammen. Fordel den over din kylling, som herefter stilles i køleskabet i 2-3 timer. Vend din kylling undervejs.
Tænd op i grillen. Brug nogle gode briketter, det er så ærgerligt at stå med en halvfærdig kylling, fordi briketterne ikke kunne brænde længe nok. Når der er fuldt blus på briketterne, skubbes de så langt som muligt ud mod grillens sider. Læg din kylling med brystet opad, fordel det sidste af marinaden over den og læg låget på grillen.
Kig til din kylling efter en halv time, så du sikrer dig, at grillen varmer, som den skal. Skru lidt ned for trækket i grillen, hvis varmen er for voldsom. Kyllingen skal have mellem 1-1½ time. Når lårene forsigtigt kan løsnes fra kroppen, er din kylling færdig. Tag den af grillen og lad den hvile i mindst et kvarter.
Nyd din kylling sammen med en god, grøn sommersalat, nye, dampede kartofler og en dressing med krydderurter.