kylling

Marineret kylling på spyd og myntedressing

10. februar 2015 af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Kyllingeinderfilet krydret med paprika og dryppet med citron serveres med yoghurtdressing med hvidløg og mynte. Hertil en frisk krydderurtesalat. Et lækkert aftensmåltid til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen

Aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

RP = Rent protein

2 personer

Ingredienser

Ca. 500 g kyllinge-
inderfilet
Saften af ½ citron
1½ tsk. sød paprika
1 nip salt
Friskkværnet peber
Nogle dråber olie

Myntedressing
2 dl græsk yoghurt 2% 1-2 finthakkede
fed hvidløg
2 spsk. hakkede
mynteblade
Peber

Krydderurtesalat
En stor håndfuld
bredbladet
persille
En lille håndfuld
kørvelkviste
6 mynteblade
2 tsk. citronsaft

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Kylling i sursød sauce

Fremgangsmåde

Kødspyd: Læg kødet i et fad. Dryp citronsaft over. Krydr med paprika, 1 nip salt og peber.
Vend rundt, så citron og krydderier fordeler sig på begge sider af kødet. Lad det herefter trække i
10-15 min.
Træk kødet på spyd. Fordel nogle dråber olie på en grillpande ved hjælp af et stykke køkkenrulle. Varm panden op, til den er rygende varm. Grillsteg kyllingestykkerne i 2-2½ min. på hver side, til de er gennemstegte.

Krydderurtesalat: Bland de tre slags krydderurter. Dryp citronsaft over lige inden servering.

Myntedressing: Rør yoghurten med hvidløg og mynte. Smag til med lidt peber.

Sponsoreret indhold