Nuggets og BBQ-sauce med pommes frites

Børnene vil uden tvivl elske aftensmaden. Server gerne med broccoli til, så der også er lidt grønt

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til nuggets og BBQ-sauce med pommes frites:

500 g kyllingefileter skåret i mindre stykker
3 dl cornflakes
¾ dl revet parmesan
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 æg
½ l vindruekerneolie

Pommes frites:

4 bagekartofler
2 spsk. olie
Salt

BBQ-sauce:

2½ dl tomatketchup
1 dl vand
½ dl æble-/hvidvinseddike
2½ spsk. farin
2½ spsk. sukker
½ spsk. worchestershire-sauce
½ spsk. citronsaft
½ tsk. dijonsennep
¼ tsk. peber
¼ tsk. løgpulver

Tilbehør:

Kogt broccoli

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat

Fremgangsmåde:

BBQ-sauce:

Lad ingredienserne småsnurre sammen i ½ time og derpå afkøle.

Pommes frites:

Skrællede kartofler skåret i stave lægges på en plade med bagepapir, vendes med olie og steges i ca.
25 min. ved 225°. Krydr til slut med salt.

Nuggets:

Blend cornflakesene til en fin rasp og bland den med ost og krydderier. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i raspen. Lad det trække i 10 min. Steg kyllingestykkerne i olie i en bredbundet gryde i ca. 4 min.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat