Mandag d. 18. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Nuggets og BBQ-sauce med pommes frites
Børnene vil uden tvivl elske aftensmaden. Server gerne med broccoli til, så der også er lidt grønt

4 pers.
Ingredienser til nuggets og BBQ-sauce med pommes frites:
500 g kyllingefileter skåret i mindre stykker
3 dl cornflakes
¾ dl revet parmesan
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 æg
½ l vindruekerneolie
Pommes frites:
4 bagekartofler
2 spsk. olie
Salt
BBQ-sauce:
2½ dl tomatketchup
1 dl vand
½ dl æble-/hvidvinseddike
2½ spsk. farin
2½ spsk. sukker
½ spsk. worchestershire-sauce
½ spsk. citronsaft
½ tsk. dijonsennep
¼ tsk. peber
¼ tsk. løgpulver
Tilbehør:
Kogt broccoli
PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat
Fremgangsmåde:
BBQ-sauce:
Lad ingredienserne småsnurre sammen i ½ time og derpå afkøle.
Pommes frites:
Skrællede kartofler skåret i stave lægges på en plade med bagepapir, vendes med olie og steges i ca.
25 min. ved 225°. Krydr til slut med salt.
Nuggets:
Blend cornflakesene til en fin rasp og bland den med ost og krydderier. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i raspen. Lad det trække i 10 min. Steg kyllingestykkerne i olie i en bredbundet gryde i ca. 4 min.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.
PRØV OGSÅ: Cowboytoast og salat