Onsdag d. 13. februar 2013 - af Lone Landmand. Foto: Søren Kvist
Ovnstegt kylling med rodfrugter
Den ovnstegte kylling er i denne opskrift stegt oven på et leje af rodfrugter. Det gør tilberedningen meget nemmere. Samtidig bevirker fugten fra rodfrugterne, at kyllingekødet holdes saftigt. Og den dejlige kyllingesaft giver rodfrugterne ekstra smag. Brug de rødder, vi foreslår her, eller brug dem, du synes bedst om.

Ovnstegt kylling med blandede frugter:
Hovedret til 4 personer
1 kylling
1 kg kartofler
½ kg blandede rodfrugter, fx gulerod, persillerod og rødbede
4 store bananskalotteløg eller
8 små almindelige
1 spsk. finthakket frisk rosmarin
6 spsk. jomfruolivenolie
1 tsk. oregano
1 spsk. groft havsalt
½ tsk. friskværnet peber
LÆS OGSÅ: Lone Landmands opskrift på Kastanjekage og solbærsorbet
Sådan gør du:
Skræl kartofler, rodfrugter og løg. Skær dem i mundrette stykker og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
Hak rosmarinen fint og bland den med olivenolie, oregano, salt og peber til en marinade.
Hæld halvdelen af marinaden over kartofler og grøntsager og vend dem grundigt rundt.
Del kyllingen i fire dele. Brug en stor, skarp kokkekniv. Læg kyllingen på ryggen, skær ned langs brystbenet og hele vejen igennem, så kyllingen flækkes på langs. Del de to halvdele, så lår og overlår skæres fra bryst og vingestykke.
LÆS OGSÅ: Suppe med hakket kød og grønt
Fordel resten af marinaden over kyllingestykkerne og læg dem med skindsiden opad oven på kartofler og rodfrugter.
Bag retten i ovnen ved 190° i 5-6 kvarter. Stik i kartoflerne under et kyllingestykke - når de er møre, er maden færdig.
Servér retten med et stykke brød og en god salat til.