Perlehønebryst

Lav lækker perlehønebryst og kanelsyltede rødløg

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
4 perlehønebryster, 1 spsk. rapskimolie + 1 spsk. smør, salt, peber, timiankviste, vand.

Syltede rødløg: 2 store rødløg, 2 dl rødvinseddike, ½ dl vand, 1 kanelstang, 3 spsk. groft salt, 2 spsk. sukker, lidt friskkværnet peber.

Persillecreme: Stegesky fra kødet, 1 dl piskefløde, 2 dl finthakket persille, salt, peber.

Tilbehør: Nye kartofler, dampede sukkerærter.

Sådan gør du:
Syltede rødløg: Kom eddike, vand og kanelstang i et glas med låg. Tilsæt salt og sukker og ryst det sammen. Skær løgene i tynde skiver og læg dem i glasset. Kværn lidt peber over, læg låget på og sæt glasset på køl i mindst 1 time.

Perlehøne: Dup perlehønebrysterne tørre og brun dem i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber. Fordel timiankvistene over kødet og hæld vand ved, så det når ca. 2 cm op. Lad det simre over svag varme i ca. 15 min., eller til kødet netop er gennemstegt. Tag kødet op og hold det varmt.

Persillecreme: Kom fløden i stegeskyen. Lad det simre i 5 min. og si derpå skyen. Vend persille i og smag til med salt og peber.

Filokurv med rejer og grønne asparges

Lækre kinarejer