Mandag d. 25. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Poussiner og grov kartoffelmos
Lækker middag med poussiner

4 pers.
Ingredienser til poussiner og grov kartoffelmos
2 poussiner a 400 g
2 spsk. olie
½ spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
1 tsk. salt og ¼ tsk. peber
Kartoffelmos og bønner:
2½ kg kartofler (halvdelen kan bruges dagen efter til svensk pølseret og rugbrøds-chips)
Salt og peber
50 g smør
600 g grønne bønner
PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder
Fremgangsmåde
Poussiner:
Opvarm ovnen til 225°. Skyl poussinerne ind- og udvendig og del dem i halve. Klip rygsøjlen af. Dup poussinerne tørre og brun dem i olien ved god varme. Læg dem i et ovnfast fad. Rør sennep, honning, salt og peber sammen og smør blandingen på poussinerne. Hæld lidt vand i fadet og steg poussinerne midt i den varme ovn i ca. 25 min.
Kartoffelmos og bønner:
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarter. Kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Tag halvdelen fra til tirsdag. Mos resten af kartoflerne groft, vend smørret i og krydr med salt og peber. Kom bønnerne i kogende vand i 3-4 min. Lad dem dryppe af og vend dem med kartoflerne.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Kylling i karry