Risgryde

Lækker risgryde med kylling.

Foto: Anton G. Skov

4 personer

Det skal du bruge:
400 g kyllingeinderfilet
2 spsk. raps- eller
olivenolie
2 løg
4 dl fuldkornsris (brune ris)
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
2 tsk. paprika
1 l bouillon
250 g champignoner
4 tomater
200 g ærter
200 g majs

Prøv også: kyllingesalat

Sådan gør du:
1. Opvarm olien i en stor gryde og brun kyllingestykkerne heri. Hak løgene fint og svits dem sammen med kyllingekødet i et par minutter. Tilsæt ris, salt, peber, paprika og bouillon og lad retten koge ved svag varme under låg i ca. 20 min.

2. Skær champignoner og tomater i kvarter og kom dem i gryden. Rør rundt og lad retten simre videre i 10 min. Tilsæt ærter og majs og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber.

Grøntsager pr. person
300 g

Energi pr. person
2600 kJ (620 kcal)
Protein: 23 % (35 g)
Kulhydrat: 55 % (85 g)
Fedt: 22 % (15 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1/6 af retten.

Prøv også: Tarteletter med kylling og asparges