kylling

Rispilaf med kylling

1. december 2015 af Lone Landmand
Enkel risret med kyllingekød. Retten er krydret med spidskommen, koriander og kardemomme og tilsat rosiner og peanuts. Den findes i mange variationer og er kendt fra Østafrika over Mellemøsten til Indien.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

2 gulerødder
2 løg
1 porre
1 tsk. hele spidskommenfrø
1 tsk. hele korianderfrø
10 hele grønne kardemommekapsler
3 spsk. solsikkeolie
700 g kyllingeunderlår
4 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
300 g basmatiris
1 dl rosiner
1 dl peanuts
2 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
Lidt chili efter behov

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Pil løgene og skær dem i små stykker. Del porren og skær den hvide del i tynde ringe. Gem den grønne porretop.
Brun spidskommen, koriander og kardemomme af på en tør pande og kværn derefter krydderierne i en morter eller krydderikværn. Har du ingen af delene, så køb stødt spidskommen og koriander, men hold fast i de hele kardemommekapsler – stødt kardemomme er simpelthen for kageagtigt.
Hæld de kværnede krydderier i bunden af en tykbundet gryde og varm dem op, til de næsten er rygende. Tilsæt olie og brun kyllingelårene af i olie-krydderiblandingen.
Tilsæt løg- og gulerodstern samt de hvide porreringe. Lad grønsagerne brune med i 5-6 min.
Snit hvidløgsfeddene tyndt og tilsæt dem sammen med fintrevet ingefær. Tilsæt vand, til grydens indhold er dækket, og lad retten simre i en time.
Tag kyllingelårene op, når de er møre, og pil kødet af benene. Stil det til side.
Hæld væden fra gryden over i et litermål, så du får en idé om væskemængden. Det er nødvendigt for at kunne afpasse væskemængden i forhold til risene. Kog væsken lidt ind eller tilsæt lidt mere vand, så væskemængden passer med den mængde vand, der står på vejledningen på rispakken. Hæld væden tilbage i gryden med grønsagerne, tilsæt risene og følg den anbefalede kogetid for disse.
Du må gerne røre en enkelt gang eller to i retten, mens risene koger, men ikke for meget, da det så kan blive for grødagtigt. Tilsæt kyllingekød, rosiner og peanuts, når risene er færdige.
Snit den grønne porretop fint på skrå og vend strimlerne i retten lige inden servering. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt chili og servér retten med mangochutney.

11 lækre pizzaer:

11 lækre pizzaer (ikke Jamie Oliver)

Sponsoreret indhold