Mandag d. 2. juli 2012 - af Lone Landmand/Foto: Søren Kvist
Rød karrysuppe med kylling, kokosmælk og citrongræs
Nem og lækker thaisuppe med kylling, fisk eller rejer

Hovedret til 4 personer
Ingredienser til rød karrysuppe med kylling
Suppekød:
400 g kyllingekød, fisk eller rejer
Suppe:
2 gulerødder
1 stort skalotteløg
100 g bambusskud
1 fyldig rød chili
1 stort fed hvidløg
4 stk. citrongræs
Solsikke- eller vindruekerneolie til stegning
1 stor tsk. rød karrypasta
4 dl kokosmælk
1,2 l kyllingefond (se opskriften) eller hønsebouillon
4 tsk. maizenamel udrørt i ½ dl koldt vand
Salt og peber
1 spsk. friskhakket koriander
PRØV OGSÅ: Tacoskaller med oksekød
Fremgangsmåde til rød karrysuppe med kylling
Suppe: Snit gulerødder, løg og bambusskud i tynde strimler. Fjern ribber og kerner fra chilien med en teske og hak den fint (undgå at få chilisaft på fingrene, eller pas på, hvad du rører ved, når du har ordnet chili). Hak hvidløget fint. Fjern de yderste blade på citrongræsstænglerne og giv de hårde stokke en række slag. Når citronduften kommer frem, er de klar til brug.
Varm en bredbundet gryde eller sauterpande op til middelvarme. Hæld lidt olie i gryden og rist citrongræssetheri i 1 minuts tid. Tilsæt gulerødder, løg, bambusskud og rød karrypasta og svits videre i et par minutter. Tilsæt så hvidløg og chili og svits i endnu 1 minuts tid. Hæld kokosmælk og kyllingefond i gryden og lad det hele koge godt igennem i 5 min. Jævn til sidst med maizenamel udrørt i vand og smag til med salt og peber.
Suppe med hjemmekogt kylling
Hvis du selv har lavet fond og bruger kødet fra kyllingen, skal dette kun kortvarigt opvarmes i suppen før servering.
Suppe med fersk kyllingebryst
Hvis du har lavet retten på hønsebouillon og har købt fersk kyllingebryst, skæres dette i strimler og svitsessammen med hvidløg og chili, inden væden hældes i. Suppe med fisk og skaldyr: Hvis du
bruger fiskestykker eller rejer, skal de tilsættes, efter at suppen er jævnet og bare står lige under kogepunktet. Det tager kun nogle få minutter, før de er tilberedt i den varme suppe. Fiskekød og rejer må ikke koge - det gør rejerne seje og fisken tør.
Drys suppen med hakket koriander lige inden servering. Koriander er noget, der virkelig kan dele vandene.
Brug meget eller lidt alt efter smag. Nyd suppen med et stykke sprødt brød.
Kyllingefond
Ønsker du selv at lave kyllingefond, skal du blot bruge en god kylling, to gulerødder, en porre, et par løg, salt og peber. Del kyllingen i fire stykker, læg dem i en rummelig gryde sammen med grøntsagerne i grove stykker, salt og peber. Dæk med rigeligt vand og kog det hele i 3 timer. Skum evt. fedt fra, si fonden og kog den ind til ca.1,2 liter. Brug kødet fra kyllingen til suppen.
Prøv også: Blomkålssuppe med rejer
Galleri: Flere dejlige supper
Dejlige supper




Tomatsuppe med basilikum
Lækker hjemmelavet suppe - pynt den med basilikum og lidt fløde
Se opskriften her






Jordskokkesuppe
Uhm! Superlækker suppe, der både kan serveres som forret og hovedret
Se opskriften her






















Blomkålssuppe og ostebrød
Blomkålssuppen er nem at lave og ovenikøbet en ret billig spise
Se opskriften her






Peberfrugtsuppe
Peberfrugters sødme og ikke mindst deres fantastiske farve gør dem i den grad egnede til saucer eller som i denne opskrift til supper
Se opskriften her






Kartoffel-porre-suppe
Rigtig god efterårsmad til små penge. Nærer og mætter godt!
Se opskriften her



