Sød og krydret kylling med stegte kartofler

Kylling med masser af smag

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

4-6 kyllingefileter
2 spsk. brun farin
¾ spsk. paprika
1 tsk. salt, ½ tsk. cayennepeber
Lidt olie

Stegte kartofler:

1-1½ kg mellemstore kartofler
2 spsk. olie
Salt

Tilbehør:

½ portion ærtepuré - Se opskriften her


Sådan gør du:

Tænd grillen. Tag ærtepuréen ud af køleskabet, så den bliver tempereret. Opvarm ovnen til 210°.

Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene, skær dem i grove både, dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Kyllingefileter:

Afpuds kyllingefileterne. Bland farin, paprika, salt og cayennepeber. Gnid blandingen grundigt ind i kyllingefileterne. Pensl grillristen med lidt olie og grill fileterne i ca. 5 min. på hver side, eller til kødsaften er klar. Lad dem trække i et par minutter.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.