Torsdag d. 7. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen
Stegte ris med kylling og grønt
Lækker ret med ris, kylling og grønt, der både er billig og nem at lave

Ingredienser til stegte ris med kylling og grønt
(Stegte ris med kylling og grønt til 4 pers.)
3 æg
¼ tsk. salt og 1/8 tsk. peber
3 spsk. olie
1 stort løg, 1 rød peberfrugt
1 broccolistok
1 bdt. forårsløg, 1 rød chili (kan undlades)
1 mango
1 spsk. skrællet, hakket ingefærrod
250 g stegt kylling i tern
1 portion kogte, kolde ris (ca. 1¼ l)
4 spsk. sojasauce
PRØV OGSÅ: Tigerrejer med grønt og ris
Fremgangsmåde til stegte ris med kylling og grønt:
Pisk æg, salt og peber sammen i en skål. Opvarm 2 spsk. olie på en pande og tilsæt æggemassen. Steg den i et par minutter på hver side, til den er gennemstegt. Tag den af varmen og skær den i grove tern. Gem disse til senere.
Skær løg, rød peber og broccoli i tern og forårsløg og chili i strimler. Skræl mangoen og skær den i tern. Steg løget klart i resten af olien i en wok. Tilsæt rød peber, broccolistok, den hvide del af forårsløgene, chili og ingefær og steg det i et par minutter. Kom kødet i wokken og lad det stege i et par minutter, indtil det er gennemvarmt. Tilsæt risene, den grønne del af forårsløgene og sojasauce og steg det hele under omrøring, til det er gennemvarmt. Vend til sidst mango og æggetern i retten.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Kylling i karry