Tandoorikylling

Tandoorikylling og spidskålssalat.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
4 store kyllingelår,
¼ l cremefraiche 18 %,
1 spsk. tandoori spice (Santa Maria),
1 finthakket fed hvidløg,
citronsaft,
salt,
rapskimolie.

Salat:
1 lille spidskål (ca. 600 g),
4 gulerødder,
1 rød peberfrugt.

Dressing:
¼ l cremefraiche 18 %,
2 spsk. mayonnaise,
1 spsk. grovkornet sennep,
salt.

Tilbehør:
Naanbrød.

Sådan gør du:
Tag skindet af kyllingelårene og lav et par snit i hvert lår med en skarp kniv. Rør cremefraiche, tandoori spice og hvidløg sammen. Smag til med citronsaft og salt. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække i mindst et par timer - og allerhelst til næste dag. Tag kyllingelårene op af marinaden, pensl med olie og steg dem midt i en 200° varm ovn i ca. 35 min., eller til kødet er gennemstegt. Giv det grill mod slutningen.

Salat: Del spidskålen i kvarter og fjern de grove ribber. Snit kålen fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rens peberfrugten for kerner og hinder og skær peberen i tynde strimler.

Dressing: Rør cremefraiche, mayonnaise og sennep sammen. Smag til med salt. Vend dressingen med grøntsagerne og lad det gerne trække i et par timer.

Lækre madpandekager

Lækre kinarejer