Tandoorikylling og rissalat

Serveret med mangodressing

Foto: Anton G. Skov

(4 pers.)

Det skal du bruge
4 kyllingebryster, ca. 400 g
2-3 tsk. tandoori-krydderi
1 spsk. rapsolie

Rissalat:
9 dl vand
3 dl basmatiris
1 tsk. gurkemeje
6 stilke blegselleri i små stykker
2 røde peberfrugter i bittesmå tern
1 grøn peberfrugt i bittesmå tern
1½ dl rosiner
100 g rucolasalat
Evt. 50 g grofthakkede hasselnødder

Mangodressing:
3 dl skummetmælksyoghurt
1½ tsk. karry
2-3 spsk. mangochutney
Salt


ENERGI PR. PERSON

  • 2500 kJ (600 kcal)
  • Protein: 20 % (33 g)
  • Kulhydrat: 55 % (89 g)
  • Fedt: 25 % (18 g)
  • Grøntsager pr. person 150 g
  • Hvis du vil tabe dig, kan du spise 1 kyllingebryst med 200 g rissalat og 3 spsk. dressing.

Sådan gør du
1. Bring vandet i kog i en stor pande eller wok og tilsæt ris og gurkemeje. Kog risene uden låg i 15 min., til de er næsten møre. Kom dem i en sigte, skyl med koldt vand og lad dem dryppe af. Bland derpå risene med selleriselleri, peberfrugt, rosiner, rucola og evt. nødder.

2. Bland ingredienserne til dressingen sammen. Hak evt. mangochutneyen, hvis der meget store stykker mango i.

3. Drys kyllingebrysterne med tandoori-krydderi. Varm olien op på en pande og steg kyllingestykkerne heri ved middelstærk varme i ca. 15 min. Læg evt. låg over panden, så bliver kyllingekødet hurtigere færdigt uden at brænde på.
Servér kyllingekødet med rissalat og mangodressing.