Tarteletter med kylling og asparges

Skøn middag fra det danske køkken.

Foto: Anton G. Skov

(4 personer)

Det skal du bruge

500 g friske, grønne asparges (2 dåser hvide asparges (270 g) kan også bruges)
4 dl kyllingesuppe eller bouillon
3 spsk. majsstivelse
1 dl skummet- eller minimælk
200 g kogt kyllingekød i små stykker
Evt. ½ tsk. salt (afhængig af, hvor salt suppen er)
1 knsp. peber
12 tarteletter (gerne fedtreducerede og med fuldkorn)

Lav også kylling i sprød skinke.

ENERGI PR. PERSON

  • 1900 kJ (450 kcal)
  • Protein: 20 % (22 g)
  • Kulhydrat: 40 % (44 g)
  • Fedt: 40 % (19 g)

Sådan gør du
1. Knæk enderne af aspargesene, smid dem ud og skær aspargesene i 2-3 cm lange stykker. Kog dem i suppen i 3 minutter.

2. Opløs majsstivelsen i mælken og jævn suppen hermed. Tilsæt kyllingekød og kog saucen ved svag varme i 2 min. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt vand eller mælk, hvis saucen er for tyk.

3. Lun tarteletterne i ovnen, som angivet på pakken. Fyld dem med saucen og servér med det samme.

Grøntsager pr. person 110 g

Tip!
• Hvis du ikke har kogt kyllingekød, kan du bruge 2 friske kyllingefileter. Skær dem i små tern (ca. 2 x 2 cm), og kog dem i bouillonen sammen med aspargesene.
• Hvis du vil ændre lidt på mængden af fedt i måltidet, så spis 2 tarteletter og en stor portion salat til.

Lav også tandoorikylling og rissalat.