Til grillen: Kyllingebryster

Sommervejret er her. Her er en skøn opskrift til grillen!

Ekstraudstyr: 1 foliebakke
Marineringstid: ca. 30 min.

Grillmetode
Kuglegrill: Glæsels 25-30 min.
Gasgrill: Indirekte Medium 25-30 min.


Det skal du bruge
4 kyllingebryster uden skind
1 dl teriyakimarinade
sød chilisauce til pensling

Tip

Denne opskrift på grønsager er vores børn vokset op på. Det er simpelthen det mest geniale, vi har lavet i tiden med vores grill. Det kan varieres og udskæres i det uendelige … glaseringen, det er den, der gør, at både vi og andre elsker disse grønsager fra grillen. Den er jo ikke blevet mindre aktuel i dag, hvor vi skal spise et kæmpe læs grønsager hver dag for bare at være nogenlunde sunde.

Grønne sager
2-4 skalotteløg, skåret i halve
1 gul peberfrugt, skåret i tern a 3 x 3 cm
1 rød peberfrugt, skåret i tern a 3 x 3 cm
½ squash, skåret i tykke skiver og delt i kvarter
1 håndfuld sukkerærter el. hvad du har af grønsager i forskellige farver

Det søde til det grønne
2 spsk Kærgården el. smør
2 spsk olivenolie
2 spsk akaciehonning
1 tsk balsamicoeddike
salt og peber

Lav også kyllingedeller.


Sådan gør du
I køkkenet: Puds kyllingebrysterne, og læg dem i teriyakimarinade i ca. ½ time. Vend dem ofte undervejs. Kom alle ingredienserne til det søde i en foliebakke.

Ved grillen: Brun kyllingebrysterne på en smurt rist over direkte varme ca. 2 minutter på hver side, til de har fået god farve og flotte grillstreger. Stil foliebakken med ingredienserne til honningglaseringen over indirekte varme, så det smelter sammen, mens du bruner kyllingebrysterne. Flyt de brunede kyllingebryster til indirekte varme, og flyt foliebakken til den direkte varme. Fyld grønsagerne i foliebakken og grill dem. Vend dem jævnligt. Hvis der dannes for meget væde ved grønsagerne, så hæld halvdelen fra efter ca. 15 minutter af stegetiden. De griller videre og karamelliserer de sidste 10 minutter.
Samtidig pensler du kyllingebrysterne med sød chilisauce. Vend dem, og pensl et par gange undervejs.
Selv de mest stædige børn overgiver sig til disse grønsager - de kan kombineres på alle de måder, du kan tænke på, og vil hurtigt indgå som faste grillgrønsager, der kan serveres til, ja, alt!