Tirsdag d. 16. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Tomatgratin med kyllingefrikadeller
Lækre kyllingefrikadeller, der serveres med skøn tomatgratin

Kyllingefrikadeller til 4 pers.
Ingredienser til tomatgratin med kyllingefrikadeller
Fars til kyllingefrikadeller:
400 g hakket kyllingekød
1 tsk. salt og ¼ tsk. peber
1-2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. estragon
1 dl havregryn
1 æg
½ dl mælk
2 spsk. olie til stegning
Tomatgratin:
500 g tomater
1 grøn squash
½ spsk. olie
150 g revet gouda-ost
200 g fromage frais
4 æg
1 tsk. timian
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
Dressing:
200 g fromage frais rørt med
2 spsk. grovkornet sennep
PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun
Fremgangsmåde til kyllingefrikadeller
Fars:
Rør det hakkede kød med saltet og derefter med de øvrige ingredienser, til farsen er ensartet. Lad den trække en kort stund. Form farsen til kyllingefrikadeller og steg dem i olien over middelstærk varme i
4-5 min. på hver side.
Tomatgratin:
Skær tomater og squash i ½ cm tykke skiver. Læg grøntsagerne i et smurt, ovnfast fad. Rør ost, fromage frais, æg, timian, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over grøntsagerne. Sæt fadet midt i en 180° varm ovn i 35-40 min., til æggemassen er stivnet.
Tilberedningstid til kyllingefrikadeller med tomatgratin:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Laksebagel og bønnesalat