Kaffetrøfler og 14 andre kuglerunde mundfulde

Med denne opskrift får du cirka 60 kaffetrøfler. Vend dem i knuste makroner for et flot og smagfuldt resultat.

Ingredienser

  • 1½ dl fløde
  • 2 spsk. instant kaffe
  • 500 g mørk chokolade
  • ½ dl kaffelikør (f.eks. Kahlua)
  • 200 g makroner

Sådan gør du

  • Varm fløde og kaffe op i en gryde ved svag varme.
  • Hak chokoladen groft, og læg den i en skål over vandbad.
  • Hæld den varme fløde i skålen, og rør, til chokoladen er smeltet, og blandingen er ensartet.
  • Lad blandingen køle af ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.
  • Rør kaffelikør i blandingen, og stil den herefter i køleskabet i 2-3 timer, til trøffelmassen er fast.
  • Knus makronerne.
  • Tril trøffelmassen til små kugler og rul dem i de knuste makroner.

 

Med ugens Ude og Hjemme får du 15 opskrifter på forskellige slags romkugler.

Få bl.a. opskriften på:

  • Små Nutellakugler
  • Trøfler med the og orange
  • Hasselnøddekugler a la Ferrero-rocher
  • Popcakes med krymmel
  • Røde romkugler

Bladet er på gaden fra den 30. marts til 6. april.