Kage og dessert

Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler

25. august 2019 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Alex Tran.
Carstens prisvindende romkugle-opskrift er hemmelig, men han har lavet denne variant, der ligger tæt på originalen. Få opskriften på Danmarks bedste romkugler her.
Romkugledej:
600 g wienerbrød
300 g mazarinbund
100 g kakaopulver
Ganache:
125 g ægte mørk
125 g chokolade
125 g fløde
½ dl Malibu-rom
100 g Nutella el. anden nougatcreme
Romessens
Chokoladekrymmel og karamelchokolade til pynt

Sådan laver du Danmarks bedste romkugler:

Romkugler:

Wienerbrød, mazarinbund og kakaopulver røres sammen med en spartel på røremaskine og sættes på køl, til det har en fast konsistens – eventuelt natten over.

Ganache:

Rør den mørke chokolade op med kogende fløde og køl det ned natten over.

Dagen efter:

Bland ganache, rom, Nutella og romessens efter smag og rør det godt sammen med romkugle­massen på en røremaskine med en spartel.

Sprøjt massen ud på bagepapir eller plastik i små toppe a ca. 50 g og sæt dem på frost, til de er faste i konsistensen.

Rul romkuglerne runde i ægte mørk chokolade, som er tempereret over vandbad.

Pynt til sidst med chokoladekrymmel og flydende karamelchokolade.

Lad de færdige romkugler blive helt kolde før servering.

Levering til døren:

Hvis du vil smage en af Carstens romkugler, leverer han til hele landet. Webshoppen www.noerreaabybageri.dk er snart klar. Du kan også læse mere på deres Facebook-side her.

Sponsoreret indhold