Kage og dessert

Abrikostærte med valnødder

30. september 2014 af Lars Juul, Conditori La Glace / Foto: Martin Tanggaard
Chefkonditor Lars Juul på Danmarks ældste konditori, La Glace, forkæler os med opskriften på en af konditoriets mange lækkerier. Opskriften på abrikostærten er bragt hjem fra Østrig

Abrikostærte fra Conditori La Glace

Lars Juul, chefkonditor
Conditori La Glace
deler ud af sine lækre
opskrifter i
Ude og Hjemme.

Lars Juul er chefkonditor på Danmarks ældste konditori, La Glace. Lars Juul vil glæde læserne i Ude og Hjemme med opskrifter på nogle af konditoriets mange lækkerier, der omfatter alt lige fra flødekager over desserter til konfekt og brød!

Mørdej
125 g smør
4 dl mel
1 dl sukker
1 æg
1 æggeblomme til pensling

Fyld
500 g tørrede abrikoser
2 dl farin
1 spsk. kartoffelmel
2 dl hvidvin
1 tsk. reven appelsinskal (usprøjtet)
50 g valnødder

Fremgangsmåde til La Glace abrikostærte

Fyld I: Skær abrikoserne i små stykker og sæt dem i blød - gerne til dagen efter.

Mørdej: Smuldr smørret i melet og tilsæt sukkeret. Saml ingredienserne med ægget til en smidig og ensartet dej. Slå dejen flad og lad den hvile i køleskabet i en halv times tid. Rul cirka 1⁄3 af dejen ud og
læg den i tærteformen. Lad tærtebunden forbage i cirka 10 min., til bunden er lys og tør på overfladen. Stil
bunden til side.

Fyld II: Kom farin, kartoffelmel, hvidvin og appelsinskal i en gryde. Varm stille ingredienserne op under omrøring. Før kogepunktet nås, tilsættes abrikoserne. Kog fyldet igennem og tilsæt valnødderne. Lad det
simre ved svag varme, til abrikoserne er møre og kogt en smule ud - ca. 5-10 min. Lad fyldet køle af.
Læg det afkølede fyld i tærtebunden.

Rul restdejen ud og skær den i lige strimler, som flettes til et tærtelåg. Pensl tærtelåget med æggeblomme.
Bag tærten ved jævn varme (190º) i ca. 20 min.
Servér abrikostærten med vaniljeis, flødeskum eller cremefaiche.

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Sponsoreret indhold