Æbleskiver

Opskrift på æbleskiver
Det skal du bruge til æbleskiver:
5 dl hvedemel
½ tsk. Maldon-salt
3 tsk. lyst rørsukker
1½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. natron
Friskrevet skal fra 1 økologisk
(ubehandlet) citron
Friskrevet skal fra 1 økologisk
(ubehandlet) appelsin
3 æg, delt i blommer og hvider
4 dl kærnemælk
4 spsk. let afkølet, smeltet smør
1 skrællet æble, skåret i små stykker
PRØV OGSÅ: Meyer's æbleskiver
Fremgangsmåde for æbleskiver:
Smagsneutral olie til bagning Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme, natron og citrusskal sammen i en skål. Pisk herefter æggeblommerne sammen med kærnemælken og rør det godt ud i melblandingen. Rør dejen grundigt igennem, tilsæt det smeltede smør og lad dejen hvile i ½ times tid. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Varm æbleskivepanden godt op. Kom lidt olie i hullerne i æbleskivepanden til den første omgang æbleskiver og fyld hullerne trekvart op med dej, kom et lille stykke æble ned i dejen. Når dejen begynder at stivne, vendes æbleskiverne; brug et træspyd eller en gaffel til formålet. Vend dem gerne flere gange og bag dem, til de er helt gyldne og sprøde.
Da der er smeltet smør i dejen, burde der kun være grund til at komme fedtstof på panden første gang, man fylder hullerne med dej. Spis de færdigbagte æbleskiver med kryddersukker.