Kage og dessert

Æbleskiver

21. november 2011 af Anne Hjernøe
Skønne æbleskiver med æblestykker og kardemomme.

Opskrift på æbleskiver

Det skal du bruge til æbleskiver:
5 dl hvedemel
½ tsk. Maldon-salt
3 tsk. lyst rørsukker
1½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. natron
Friskrevet skal fra 1 økologisk
(ubehandlet) citron
Friskrevet skal fra 1 økologisk
(ubehandlet) appelsin
3 æg, delt i blommer og hvider
4 dl kærnemælk
4 spsk. let afkølet, smeltet smør
1 skrællet æble, skåret i små stykker

PRØV OGSÅ: Meyer's æbleskiver

Fremgangsmåde for æbleskiver:
Smagsneutral olie til bagning Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme, natron og citrusskal sammen i en skål. Pisk herefter æggeblommerne sammen med kærnemælken og rør det godt ud i melblandingen. Rør dejen grundigt igennem, tilsæt det smeltede smør og lad dejen hvile i ½ times tid. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Varm æbleskivepanden godt op. Kom lidt olie i hullerne i æbleskivepanden til den første omgang æbleskiver og fyld hullerne trekvart op med dej, kom et lille stykke æble ned i dejen. Når dejen begynder at stivne, vendes æbleskiverne; brug et træspyd eller en gaffel til formålet. Vend dem gerne flere gange og bag dem, til de er helt gyldne og sprøde.

Da der er smeltet smør i dejen, burde der kun være grund til at komme fedtstof på panden første gang, man fylder hullerne med dej. Spis de færdigbagte æbleskiver med kryddersukker.

Bag også vaniljekranse

Bag også jødekager

Sponsoreret indhold