Æbletærte med citronskal

Ingredienser til æbletærte med citronskal
Ca. 10 stykker æbletærte
4 gode æbler - fx belle de boskoop eller jonagored
150 g rørsukker
150 g smør
2 store æg
2½ dl mandler
75 g mel
Skal af 1 usprøjtet citron
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
Fremgangsmåde til æbletærte
Tænd ovnen på 190°. Smør et ovnfast tærtefad, ca. 25 cm i diameter.
Skræl æblerne, skær dem i både, fjern kernehusene og skær bådene i smalle stykker. Fordel stykkerne
i bunden af tærtefadet.
Pisk rørsukker og smør grundigt sammen. Tilsæt æggene og pisk, til blandingen bliver lys og skummende.
Kør mandlerne i en foodprocessor, til de bliver til groft mandelmel - de skal ikke skoldes og smuttes først.
Bland mandelmel, mel, revet citronskal, vaniljesukker og bagepulver og kom blandingen i røreskålen med pisket sukker, smør og æg. Rør dejen, til din æbletærte, sammen kortvarigt og fordel den over æblestykkerne.
Sæt fadet i ovnen og bag din æbletærte i 30 minutter.
Servér din æbletærte lun med god vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche til - alt efter, hvad du foretrækker.
Tip: Retten kan jævnes med fløde i stedet for maizena. Hæld fløden i, inden kødet tilsættes, kog saucen ind, kom kødet i gryden og varm det hele igennem.