Annemettes portionslagkager

Populære kageopskrifter og bagegrej



Strawberry Cheesecake
Ingredienser til portionslagkager
6 stk. - påbegyndes dagen før brug
Lagkagebunde
3 æg
3 dl sukker
3 dl hvedemel
1 stort æble, groft revet
2 tsk. bagepulver
4-5 spsk. kakaopulver
150 g smeltet smør
Mokkacreme
3 blade husblas
4 spsk. hele kaffebønner
4 dl fløde
2 spsk. sukker
Æblefyld
1 blad husblas
2 store madæbler
1 dl sukker
Saften af ½ citron
Kornene fra ½ stang vanilje
Mandelkrokant
2 dl sukker
100 g mandler
Pynt
¼ l fløde pisket til skum
2 æbler i tynde skiver
dryppet med citronsaft
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER

Den store bagedyst 2012: Her er vores bedste opskrifter
Fremgangsmåde til portionslagkager
Lagkagebunde: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker.
Drys et par spiseskefulde af melet ud over det revne æble.
Bland bagepulver, kakaopulver og det resterende mel og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, mens du tilsætter det smeltede smør og det revne æble.
Bred massen ud på en bageplade belagt med bagepapir og sørg for, at den er jævnt fordelt.
Bag kagebunden midt i ovnen ved 175° i cirka 20 min., til den har sat sig.
Lad bunden køle af på pladen og udstik herefter med en cylinderform 12 runde bunde. Det overskydende af bunden kan bruges til romkugler eller lignende.
Mokkacreme: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
Kværn kaffebønnerne groft i en blender.
Varm fløden op til lige under kogepunktet og tilsæt de kværnede kaffebønner samt sukker. Lad det svale lidt og rør herefter den udblødte husblas direkte ned i den varme mokkafløde. Dæk til med husholdningsfilm og sæt blandingen på køl i mindst 3 timer.
Æblefyld: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
Skræl æblerne og skær dem i mundrette tern. Kom sukker, citronsaft, æbletern og vaniljekorn samt -stang i en lille gryde og lad det koge, til æblerne er møre. Lad det svale lidt og kom herefter den udblødte husblas direkte op i den varme æblegrød og rør i grøden, til husblassen er smeltet. Lad grøden køle af, inden fyldet kan anvendes i kagerne.
Mandelkrokant: Smelt sukkeret ved lav varme på en pande. Når det får en gylden farve, og alt sukkeret er opløst, tilsættes mandlerne, og der røres rundt. Kom de varme sukkermandler ud på et stykke bagepapir og bred dem godt ud. Når mandlerne er kølet af, hakkes de fint med en savtakket kniv.
Opbygning af lagkagerne: Kom lagkageplast eller bagepapir, som er klippet til, ned i dine cylinderforme.
Læg en chokoladebund i hver form.
Pisk derefter mokkacremen luftig og blød med en elpisker.
Sprøjt en rand af mokkacreme ud på hver bund og kom æblefyldet ind i midten af hver kage. Kom mere mokkacreme på og læg endnu en chokoladebund i hver cylinder som låg på kagerne.
Sæt kagerne på køl natten over. Smør kagernes sider op med et tyndt lag flødeskum og dup forsigtigt mandelkrokanten på siderne.
Afsæt en roset af flødeskum på hver kage og pynt med friske, citrondryppede skiver af æble.
Her er årets top 10 kageopskrifter
Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!