Banankage

Hvis du elsker banankage, men også gerne vil passe lidt på vægten, så er denne opskrift på en fedtfattig banankage lige noget for dig.
Denne sunde banankage har desuden et pift af citron, der giver en frisk og syrlig smag, som komplimenterer det søde i kagen virkeligt godt.
Servér din kage med friske jordbær og eventuelt også skiver af banan - så der kommer lidt ekstra farve på tallerkenen. Top det hele med flormelis.
Velbekomme!
(Pssstt... Selvom man ikke er på slankekur, kan man jo sagtens sætte tænderne i den fedtfattige kage alligevel!)
Opskrift på fedtfattig banankage med citron
(Ca. 14 stykker banankage)
Ingredienser
2 æg
2½ dl rørsukker
3 modne bananer
Knap ½ dl rapsolie
4 dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
1 dl minimælk
Revet usprøjtet skal af 2 citroner
Vil du lave en anden form for banankage, så prøv kokos- og bananmuffins
Til formen - det skal du bruge til kageformen:
1 tsk. rapsolie
1 spsk. rasp
Pynt til din banankage - det skal du bruge for at give din kage et sidste pift:
Pynt evt. din banankage med lidt jordbær, skiveskåret banan og flormelis.
Prøv også sunde chokoladetrøfler
Fremgangsmåde - sådan laver du din banankage:
1 - Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
2 - Rør de mosede bananer og olien i.
3 - Tilsæt de tørre ingredienser og rør det hele sammen med mælk og citronskal.
4 - Smør en springform med olie og drys den med rasp, inden dejen hældes i.
5 - Bag din banankage ved 175° i 35-40 min.
6 - Placer et stykke banankage på en tallerken, pynt med halve jordbær og skiveskåret banan - og drys til sidst med lidt flormelis.
Så er der serveret!