Kage og dessert

Bananmuffins med chokolade

9. september 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
De lækre bananmuffins med mørk chokolade er det oplagte valg, når du skal bruge en kage, der kan røres på et splitsekund og bages på 1500 sekunder.

Lone Landmands bananmuffins med chokolade

Ca. 18 stk. bananmuffins

Ingredienser til bananmuffins

200 g rørsukker
150 g smør
2 æg
400 g mel
1 spsk. bagepulver uden fosfat
(fås bl.a. fra Skærtoft Mølle hos Coop)
½ tsk. natron
4 dl yoghurt naturel
3 små modne bananer
150 g mørk grofthakket chokolade

PRØV OGSÅ: Lone Landmands bradepandesnegle med karamel

Fremgangsmåde til bananmuffins

Tænd ovnen på 190° (ikke varmluft).
Find en muffinform frem og fordel store papirforme i hullerne.
Pisk rørsukker og smør sammen og bliv ved med at piske, til massen er blød og luftig. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Bland melet med bagepulver og natron.
Rør skiftevis melblanding og yoghurt i sukkerblandingen - vend det sammen med en dejskraber. Muffins skal være lette og luftige - og det opnår man ved at rode mindst muligt med dejen.
Mos bananerne og tilsæt dem sammen med chokoladen. Vend kortvarigt rundt i dejen og fordel den derpå i papirformene.
Sæt muffinformen i ovnen og bag kagerne i 20-25 min. afhængigt af din ovn. Test med en spids, tynd genstand, om dejen er bagt.

Smart bageudstyr til dine muffins:

Smarte muffinsforme i silikone, så dejen ikke hænger ved. Set til 94,95 kr. for 12 stk.
Køb formene her >>

Smukke muffinsforme i papir. Set til 89,95 kr. for 100 stk.
Køb formene her >>

Server dine chokolademuffins på en flot kageopsats. Set til 129,95 kr.
Køb kageopsatsen her >>

Bageplade i silikone til dine muffins. Set til 99,95 kr.
Køb bagepladen her >>

Du finder flere flotte og dekorative forme m.m. til dine muffins HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Sponsoreret indhold