Kage og dessert

Blåbærkage

17. september 2013 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Kagen kan bages med såvel friske som frosne blåbær. De frosne afgiver dog mere væde end de friske. Kagen toppes af en dejlig smuldredej, og den serveres med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Lone Landmands blåbærkage

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser

Dej med blåbær
100 g smør
100 g rørsukker
2 æg
1 dl cremefraiche 18 %
300 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker eller
-ekstrakt
250 g blåbær

Smuldredej
125 g smør
125 g mel
150 g rørsukker
½ tsk. kanel

Tilbehør
Vaniljeis, cremefraiche
eller flødeskum

PRØV OGSÅ: Kastanjekage og solbærsorbet

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 190°. Smør et fad eller en tærteform (25 cm i diameter). Begynd med at lave smuldredejen.

Smuldredej: Afmål alle ingredienserne i en skål og smuldr dem sammen med fingrene.Stop, når du har en lidt klumpet masse.

Dej med blåbær: Afmål smør og rørsukker til dejen i en røreskål. Rør det godt sammen. Tilsæt æg og pisk dem ind i smørblandingen.
Hæld cremefraiche i skålen og pisk også den ind.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og tilsæt det til blandingen. Rør bare kortvarigt, så det er velfordelt.
Hæld blåbærrene i og vend dem ind i dejen.
Glat blåbærdejen ud i det smurte fad, og fordel smuldredejen på overfladen.
Sæt fadet i ovnen og bag kagen i ca. 40 min., men hold øje med den, da bagetiden afhænger af den form, du har valgt, og af din ovn.
Lad kagen køle helt af, før du serverer den, fx med en god vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

Sponsoreret indhold