Kage og dessert

Brownie-cheesecake med chokoladeganache

17. oktober 2014 af Søren Thyge Trinderup-Thomsen, foto: Jørgen Ploug
Prøv den fristende opskrift på brownie-cheesecake fra Den store bagedyst.

Ingredienser til brownie-cheesecake med chokoladeganache

Browniebund:

85 g mandler
85 g nødder efter eget valg
100 g smør
100 g mørk chokolade
2 æg
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker eller korn af 1 vaniljestang
½ tsk. bagepulver
50 g hvedemel

Chokoladeganache:
100 g mørk chokolade (kan erstattes med 125 g lys chokolade eller 75 g hvid chokolade)
¼ l fløde

Cheesecake-creme:
4 blade husblas
400 g flødeost naturel
150 ml cremefraiche
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Oreo's-mousse:

45 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
75 g hvid chokolade
Ca. 100 g hakkede Oreo's-cookies + 10-12 hele Oreo's-cookies
3 dl fløde

SE OGSÅ: Kiksekage med nødder og bær

Søren Thyge Trinderup-Thomsen
fra Den store bagedyst står bag
den lækre cheesecake.

Fremgangsmåde til brownie-cheesecake

Browniebund: Tænd ovnen på 200°. Hak mandler og nødder groft. Smelt smør og chokolade i en gryde. Tilsæt mandler og nødderne til chokoladeblandingen. Pisk æg og sukker luftigt. Bland vanilje, bagepulver og mel og rør det i æggeblandingen. Vend æggeblandingen i chokoladeblandingen. Hæld det hele i en smurt springform og bag kagen i ca. 15 min. nederst i ovnen.

Chokoladeganache: Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog og hæld den straks over chokoladen. Lad blandingen stå i 5 min., til chokoladen er smeltet. Rør i blandingen, til den samler sig til en ensartet masse. Dæk skålen til med film (helt nede ved overfladen) og stil den i køleskabet, til indholdet er helt afkølet (gerne til næste dag). Tag skålen ud og pisk ved lav hastighed. Ganachen er færdig, når den er let og cremet (a la mayonnaise). Overpiskes ganachen, skiller den.

Cheesecake-creme: Udblød husblassen i koldt vand. Rør flødeost, cremefraiche og flormelis sammen til en jævn masse. Smelt husblassen, sigt den og rør den i osteblandingen. Pisk fløden og vend den i blandingen, til du har en ensartet masse.

Oreo's-mousse: Pisk sukker og æg skummende. Smelt chokoladen over vandbad. Hæld chokoladen
i æggesnapsen. Vend de hakkede Oreo's-cookies i blandingen. Pisk fløden og vend den i blandingen.

Samling af kagen: Oven på den kolde browniebund lægges den letpiskede, cremede chokolade-ganache cirka 1 cm fra kanten.
Stil kagen i køleskabet. Fordel nu cheesecake-cremen oven på bund og ganache - og helt ud til kanten. Tryk så let de hele Oreo's-cookies ned i cheesecake-cremen, så de ligger vandret, og stil kagen i køleskabet. Fordel Oreo's-moussen oven på cheesecake-cremen og pynt evt. med Oreo's-cookies. Stil kagen i køleskabet.

Velbekomme!

SE OGSÅ: Den store bagedyst 2012 - se deltagernes lækre kageopskrifter her

Smart grej til festkagen

Skal du bruge fondant til kagen? Fondant fås i et vælg af farver.

Du kan finde fondant i mange forskellige farver HER >>

Lav smukke roser med farvet marcipan. Er du ikke helt ferm på fingrene, kan du købe roserne færdiglavet.

Vejl. pris for 250 g. marcipan 34,95 kr. eller 12 stk. maricpanroser 99,95 kr.

Køb marcipanen HER >>

Køb de færdiglavede roser HER >>

Lav smukke dekorationer med tyller i alskens former.

Se udvalget HER >>

Er kagen til en helt særlig anledning, skal du måske have fat i et kageopbygningsæt.

Du finder et stort udvalg HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Sponsoreret indhold