Kage og dessert

Chokolade-småkager med chili

22. oktober 2013 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Småkagerne er sprøde udvendig og karamelagtigt faste indvendig. Og så har de en fyldig chokoladesmag og en dejlig eftervarme fra chilien.

Lone Landmands chokolade småkager med chili

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser til chokolade småkager

Ca. 25-30 stk. chokolade småkager

250 g mørk chokolade
med 45-55 % kakao
125 g smør
2 store æg
150 g rørsukker
½ spsk. vaniljeekstrakt
eller 2 tsk. vaniljesukker
100 g mel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. fint salt
¾ tsk. stødt chili

PRØV OGSÅ: Lone Landmands blåbærkage

Fremgangsmåde til chokolade småkager

Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft) og beklæd et par bageplader med bagepapir.
Smelt chokolade og smør over svag varme.
Pisk æg, rørsukker og vanilje, til det bliver lyst og skummende. Pisk chokoladeblandingen heri.
Bland mel, bagepulver, salt og stødt chili og vend melblandingen ind i dejen. Det er en forholdsvis flydende småkagedej, men lad dig ikke gå på af det.
Fordel dejen på bagepladerne i store klatter (ca. 1 spsk. i hver) med god indbyrdes afstand. Bag hver plade i 10-12 min. afhængigt af din ovn. Bliv ved således, til al dejen er brugt.
Træk bagepapiret med kager over på en rist, hver gang en plade kommer ud af ovnen. Lad dine chokolade småkager sætte sig lidt, inden du tager dem af bagepapiret og lægger dem frit til afkøling på risten.
Nyd dine lækre chokolade småkager til et krus te eller en kop kaffe eller med et glas kold mælk. De gør sjælen varm.

Sponsoreret indhold