Chokoladetrøffelkage

Denne chokoladekage er uendelig hurtig at lave og skal helst tilberedes, dagen før den skal bruges. Altså ingen travlhed juleaftensdag - efter middagen tager du bare din dessert ud af køleskabet og serverer den. Gem eventuelt en smuttet mandel i kagen.
PRØV OGSÅ: Chokoladekage snitter til den søde tand
Ingredienser til chokoladekage:
(10-12 stykker)
½ dl god jamaicarom
120 g tørrede tranebær
400 g chokolade (200 g med 45 % kakao og 200 g med 70 % kakao)
½ l piskefløde
100 g makroner
SE OGSÅ: Blødende chokoladekage
Sådan laver du chokoladekage:
Hæld rom og tranebær i en lille skål. Sæt film over, så rommen bliver ved bærrene. Kom chokolade og fløde i en tykbundet gryde. Varm op ved svag varme, til chokoladen akkurat er smeltet. Hæld flødechokoladeblandingen i en stor, rummelig skål og pisk i den i 5 min. Knus makronerne og lad dem drysse ned i en lille springform (22 cm i diameter), der er foret med bagepapir. Fordel tranebær og rom over makronerne og hæld til sidst chokoladecremen over. Sæt film over desserten og lad den stå i mindst 5 timer i køleskabet, og allerhelst til næste dag. Servér den færdige chokoladekage, som den er, eller med en lækker sorbet til. Må din jul blive dejlig, og må din mad varme din sjæl.
Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?
Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>
(Indeholder affiliatelinks)
Her er årets top 10 kageopskrifter
Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri ovenfor. God bagelyst!