Kage og dessert

Citronkage med glasur

22. april 2018 Af Aller Media. Foto Carina Krüger og Jette Vesterager.
En lækker klassiker, der er nem og lave og som smager dejlig sødt og syrligt af de skønne citroner
Dej:
3 æg
260 g flormelis
1 usprøjtet citron
100 g smør
225 g hvedemel
75 g kartoffelmel
1 tsk. natron
1½ dl kærnemælk
Citronglasur:
200 g flormelis
Skal af 1 usprøjtet citron
Ca. 3 spsk. citronsaft
Pynt:
Hvidt og gult sukkerpynt og krymmel

Fremgangsmåde:

Dej:

Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og fintrevet citronskal.

Smelt smørret.

Sigt hvedemel, kartoffelmel og natron sammen og vend blandingen i æggemassen sammen med kærnemælk og smeltet smør.

Kom dejen i et smurt ovnfast fad eller en bradepande på ca. 25 x 35 cm.

Bag kagen i 30-40 min. ved 180 grader

Prik midt i kagen med en strikkepind eller en tandstikker. Sidder der ubagt dej på, skal kagen bages lidt længere.

Lad den færdige kage køle af i formen.

Citronglasur:

Rør flormelissen med fintrevet citronskal og citronsaft.

Smør glasuren på kagen og drys med pynt.

Velbekomme!

Sponsoreret indhold