Kage og dessert

Citronmuffins

24. maj 2011 af Pia Friis Andreassen
Skønne citronmuffins med ricottacreme.

12 stk.

Det skal du bruge:
Muffins: 250 g hvedemel, 2 tsk. bagepulver, 200 g blødt, usaltet smør, 4 æg, 250 g sukker, 3 spsk. mælk, revet, finthakket skal fra 1 økologisk citron.

Topping: Saften af 1 citron, 4 spsk. flormelis.

Ricottacreme: 250 g ricotta (italiensk friskost), 1-2 tsk. citronsaft, 2 spsk. grofthakkede mandler, ca. 2 spsk. flormelis, 1 tsk. vaniljesukker, 2 spsk. finthakket frisk mynte.

Tilbehør: Friske jordbær.

Lav lækre blåbærmuffins

Sådan gør du:
Muffins: Rør alle ingredienserne sammen med en håndmikser. Fyld muffinformene ¾ op med dejen. Bag kagerne midt i en 180° varm ovn i ca. 25 min. Prøv efter med en dejnål, om kagerne er færdige (anvendes papirforme er bagetiden 1-2 min. kortere). Lad dem afkøle en smule på en rist. Rør toppingen sammen, prik i toppen af kagerne med en gaffel og hæld citronblandingen over kagerne. Lad dem afkøle helt.

Ricottacreme: Rør alle ingredienserne sammen. Servér cremen til muffinene sammen med lidt friske jordbær.

Nem gulerodskage

Sponsoreret indhold