Citrontærte med marengs

Ingredienser til citrontærte med marengs
Mørdej
185 g mel
125 g koldt smør
55 g flormelis
30 g blendede mandler (mandelmel)
1 æggeblomme
Citroncreme
1 spsk. revet usprøjtet citronskal
11⁄4 dl citronsaft
5 hele æg
165 g sukker
2½ dl fløde
Prøv også Lone Landmands citrontærte med fuld af citroncreme
Marengs
4 pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
1 tsk. eddike
PRØV OGSÅ: frugttærte med vaniljemascarpone
Fremgangsmåde til citrontærte med marengs
Trin 1: Smuldr mel og smør sammen. Tilsæt flormelis og mandelmel. Saml dejen hurtigt med æggeblommen og læg den på køl i cirka 1 time.
Trin 2: Bland alle ingredienserne til citroncremen og lad den trække i mindst 1 time ved stuetemperatur.
Trin 3: Sæt ovnen på 200°. Beklæd en smurt tærteform med mørdejen, læg bagepapir oven på dejen og fyld tørrede bønner ovenpå som vægt. Bag mørdejsbunden med bønnerne ved 200° i cirka 15 min. Fjern bagepapir og bønner og bag tærtebunden færdig i yderligere 10-15 min. Dæmp varmen i ovnen til 160°.
Sigt citroncremen ned i tærtebunden og bag tærten færdig i cirka 40 min., til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.
Trin 4: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk igen. Pisk eddiken i og pisk det hele grundigt igennem i 10 min. eller mere. Put marengsmassen i en sprøjtepose og pynt tærten med små marengstoppe. Brænd marengs-toppene med en creme brulé-brænder. Servér tærten afkølet.
PRØV OGSÅ: Karameltærter med pistacienødder
De mest populære kageopskrifter
Vi har samlet de mest populære kageopskrifter på udeoghjemme.dk, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!