Kage og dessert

Citrontærte med marengs

27. maj 2014 af Redaktionen
Helle Rimmer fra Den store bagedyst afslører opskriften på sin franske citrontærte

Ingredienser til citrontærte med marengs

Mørdej
185 g mel
125 g koldt smør
55 g flormelis
30 g blendede mandler (mandelmel)
1 æggeblomme
Citroncreme
1 spsk. revet usprøjtet citronskal
11⁄4 dl citronsaft
5 hele æg
165 g sukker
2½ dl fløde

Prøv også Lone Landmands citrontærte med fuld af citroncreme

Marengs
4 pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
1 tsk. eddike

PRØV OGSÅ: frugttærte med vaniljemascarpone

Fremgangsmåde til citrontærte med marengs

Trin 1: Smuldr mel og smør sammen. Tilsæt flormelis og mandelmel. Saml dejen hurtigt med æggeblommen og læg den på køl i cirka 1 time.

Trin 2: Bland alle ingredienserne til citroncremen og lad den trække i mindst 1 time ved stuetemperatur.

Trin 3: Sæt ovnen på 200°. Beklæd en smurt tærteform med mørdejen, læg bagepapir oven på dejen og fyld tørrede bønner ovenpå som vægt. Bag mørdejsbunden med bønnerne ved 200° i cirka 15 min. Fjern bagepapir og bønner og bag tærtebunden færdig i yderligere 10-15 min. Dæmp varmen i ovnen til 160°.

Sigt citroncremen ned i tærtebunden og bag tærten færdig i cirka 40 min., til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.

Trin 4: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk igen. Pisk eddiken i og pisk det hele grundigt igennem i 10 min. eller mere. Put marengsmassen i en sprøjtepose og pynt tærten med små marengstoppe. Brænd marengs-toppene med en creme brulé-brænder. Servér tærten afkølet.

PRØV OGSÅ: Karameltærter med pistacienødder

De mest populære kageopskrifter

Vi har samlet de mest populære kageopskrifter på udeoghjemme.dk, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!

Sponsoreret indhold