Creme brulé

Creme brulé fra Lone Landmand

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ingredienser til Creme brulé fra Lone Landmand
(Creme brulé til ca. 8 personer)
120 g rørsukker + ca. 100 g
til overfladen
1 helt æg + 4 æggeblommer
2 dl sødmælk
5 dl piskefløde
1 stang vanilje
En lille gasbrænder
PRØV OGSÅ: Kastanjekage med solbærsorbet
Sådan laver du creme brulé fra Lone Landmand
Tænd ovnen på 125° uden varmluft.
Hæld 60 g af rørsukkeret i en røreskål og 60 g i en gryde.
Hæld æg og æggeblommer i skålen og pisk roligt, til blandingen er jævn. Der skal ikke piskes luft ind.
Hæld mælk, fløde og den flækkede vaniljestang i gryden og varm indholdet op under omrøring.
Tag gryden af varmen, når blandingen damper - den må ikke komme i nærheden af at koge. Pisk roligt i skålen med æg og sukker, mens du gradvist tilsætter den varme mælkeblanding.
Hæld skålens indhold i et ovnfast fad, ca. 20 x 30 cm, sæt fadet i en bradepande og hæld vand omkring det.
Sæt fadet med vandbadet i ovnen og lad cremen tykne over lang tid - den skal have 1½-2 timer afhængigt af din ovn. Mærk forsigtigt på overfladen med en finger - cremen skal føles fast, men stadig elastisk.
Sæt fadet på køl i nogle timer og tag det frem lige før servering. Drys et tyndt lag sukker over overfladen og varm det op med en lille gasbrænder.