Kage og dessert

Creme brulé

15. oktober 2013 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
En lækker dessert fra Lone Landmand, der lyder frygteligt fin, men som hverken er dyr eller besværlig. Du skal blot have en gasbrænder.

Creme brulé fra Lone Landmand

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser til Creme brulé fra Lone Landmand

(Creme brulé til ca. 8 personer)

120 g rørsukker + ca. 100 g
til overfladen
1 helt æg + 4 æggeblommer
2 dl sødmælk
5 dl piskefløde
1 stang vanilje
En lille gasbrænder

PRØV OGSÅ: Kastanjekage med solbærsorbet

Sådan laver du creme brulé fra Lone Landmand

Tænd ovnen på 125° uden varmluft.
Hæld 60 g af rørsukkeret i en røreskål og 60 g i en gryde.
Hæld æg og æggeblommer i skålen og pisk roligt, til blandingen er jævn. Der skal ikke piskes luft ind.
Hæld mælk, fløde og den flækkede vaniljestang i gryden og varm indholdet op under omrøring.

Tag gryden af varmen, når blandingen damper - den må ikke komme i nærheden af at koge. Pisk roligt i skålen med æg og sukker, mens du gradvist tilsætter den varme mælkeblanding.
Hæld skålens indhold i et ovnfast fad, ca. 20 x 30 cm, sæt fadet i en bradepande og hæld vand omkring det.
Sæt fadet med vandbadet i ovnen og lad cremen tykne over lang tid - den skal have 1½-2 timer afhængigt af din ovn. Mærk forsigtigt på overfladen med en finger - cremen skal føles fast, men stadig elastisk.

Sæt fadet på køl i nogle timer og tag det frem lige før servering. Drys et tyndt lag sukker over overfladen og varm det op med en lille gasbrænder.

Sponsoreret indhold