Dobbelte mini-chokolade-riskiks

Det skal du bruge:
12 mini-riskiks
Chokoladecreme:
4 spsk. agavesirup
6 spsk. ren rå kakao
6 spsk. spiselig mandelolie
SUNDT SØDT

Bogen "Sundt sødt - sunde søde sager til hele familien" af Pia Krøyer byder på opskrifter, der bl.a. er velegnede for diabetikere og glutenallergikere.
Fotos: Line Falck, Politikens Forlag
128 sider, vejl. pris 200 kr.
Sådan gør du:
Rør chokoladecremen sammen til en cremet konsistens.
Smør et lag chokoladecreme mellem to riskiks.
Pres dem let sammen.
Tip:
Skal det være 100 procent sukkerfri, så erstat eventult agavesiruppen med 100 procent ren pæresaft.
Variation med kokos-chokolade-creme
Det skal du bruge:
Creme:
8 bløde dadler
6 spsk. ren rå kakao
2 spsk. kokosmel
Sådan gør du:
Kom ingredienserne i en foodprocessor og kør dem til en cremet masse.
Smør kokos-chokolade-cremen mellem riskiksene.
Tip:
Agavesirup: Har et lavt glykæmisk indeks (GI). Det lave GI medfører, at siruppen næsten ikke påvirker blodsukkeret.
Men agavesirup har et tilsvarende højt indhold af fruktose, mere end 10 gange så meget som et æble. Brug det derfor med måde og i små mængder. Som alternativ til agavesirup kan man bruge Stevia, som også er et naturligt sødemiddel.
I galleriet nedenfor kan du finde masser af kager og desserter, der er næsten sukkerfri...

Har du svært ved at undvære søde sager, så er disse hæfter lige noget for dig.
Download minimagasinerne "Sødt uden sukker" nr. 1, 2 og 3 - med lækre opskrifter på sukkerfri kager og desserter.
Pris: 19 kr.
