Kage og dessert

Efterårskage med løvfald

20. november 2014 af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard
Smuk chokoladekage med mandelbunde og fine pynteblade i chokolade - kageopskriften er fra Lars Juul, chefkonditor hos Conditori La Glace

Opskrift på chokoladekage

10 stk. - Kagen påbegyndes dagen før brug

Mandelbunde

230 g sukker
150 g æg
300 g marcipan
50 g mel
1 lille knsp. hjortetaksalt
30 g kakao
150 g æggehvider

Bland 150 g sukker og æg i hånden og arbejd det ind i marcipanen lidt efter lidt. Tilsæt mel blandet med hjortetaksalt og kakao. Pisk æggehvider og 80 g sukker til marengs og vend nænsomt denne sammen med æggeblandingen. Smør dejen ud til to runde bunde og bag dem ved 225° i 10-15 min. Hold øje med dem under bagningen. Lad dem afkøle og stik dem ud med en 20 cm's kagering. Ringen skal være mindst 5 cm høj, da kagen støbes heri.

PRØV OGSÅ: Sarah Bernhardt fra La Glace

Chokoladefyld

300 g fløde
300 g mørk chokolade 57 %
300 g flødeskum

Bring fløden i kog. Hak chokoladen i små stykker og hæld den varme fløde over. Rør, til chokoladen er smeltet. Lad chokoladecremen stå på bordet, til den er afkølet. Bland så lidt af cremen i flødeskummet. Vend blandingen over i resten af flødeskummet og vend det forsigtigt sammen. Hæld halvdelen af cremen på den ene mandelbund, som ligger i kageringen. Læg den anden bund herpå og dæk med resten af cremen. Stryg overfladen glat. Lad kagen stå til dagen efter.

Overtrækschokolade

450 g mørk chokolade 57 %
100 g smør
125 g fløde

Smelt alle ingredienser over vandbad og rør dem til en glat ganache. Vent med at overtrække kagen, til chokoladen har en konsistens, så du kan trække "spor" i overfladen.

Blade til pynt: Temperér ca. 100 g chokolade. Afsæt 10 store "prikker" af chokolade med et chokoladekornet (kræmmerhus) på et stykke bagepapir. Træk med en paletkniv i chokoladeprikken, til du har et "blad". Det skal være helt tyndt ved afslutningen af trækket. Tag ringen af kagen og sæt denne på en omvendt skål, så overskydende overtrækschokolade kan løbe af. Fordel chokoladen på kagen og lad den løbe ned ad siderne. Smør efter hele vejen rundt. Fordel de 10 blade på kagen, mens overtrækket endnu er vådt.

PRØV OGSÅ: Græskarkage med appelsinglasur

SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lav årets skønneste kager - se mere i galleriet herunder

Årets top 10 kager

Sponsoreret indhold