Fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj

9 stk.
Fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj
Wienerdej
25 g gær
1 dl mælk
2 spsk. sukker
2 æg (1 til pensling)
225 g hvedemel
125 g koldt smør
Fyld
½ l piskefløde
12 store spsk. hindbærsyltetøj
Pynt
1 spsk. flormelis
1 spsk. hindbærpulver
Fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetø
Wienerdej:
Rør gæren ud i mælken.Tilsæt sukker, 1 æg og mel og ælt dejen godt.
Rul dejen ud til en firkant på 30 x 20 cm.
Bank med en kagerulle smørret fladt mellem 2 stykker bagepapir, til det måler 15 x 20 cm.
Læg smørret på den ene side af dejen og fold den anden dejside over smørret. Pak dejen ind i bagepapir og læg den i køleskabet i 30 min.
Rul dejen ud på et melstrøet bord, til den er 1 cm tyk. Sørg for, at der hele tiden er mel nok på bordet, så dejen ikke hænger fast. Børst melet af dejen og fold 1⁄3 af dejen fra den ene side ind mod midten. Børst melet af dejen i den anden side og fold også den over resten, så du har et fint stykke dej, der er foldet i 3 lag.
Læg dejen på køl i 30 min. Gentag udrulningen endnu 2 gange, men uden at lægge dejen i køleskabet mellem udrulningerne. Vend dejen ved hver udrulning, så den bliver rullet ud på den modsatte led hver gang.
Rul til sidst dejen ud, så den måler 25 x 25 cm, og skær den i 9 firkanter. Fold hjørnerne ind mod midten af hvert dejstykke og form disse let som boller.
Sæt bollerne med sammenfoldningerne nedad på en plade med bagepapir. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse og pensl dem med sammenpisket æg. Bag dem i 12-15 min. ved 175°, til de er lysebrune. Lad dem køle helt af. Fyld: Pisk fløden til skum.
Skær forsigtigt toppen af bollerne. Kom 1 stor spsk. hindbærsyltetøj i hver bolle og sprøjt godt med flødeskum over. Læg toppen af bollen på flødeskummet.
Pynt: Rør flormelis og hindbærpulver sammen og drys det over bollerne gennem en lille sigte.