Kage og dessert

Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme af Annemette Voss

28. maj 2014 af Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring
Dette må være den flotteste fødselsdagskage, vi længe har set! Annemette Voss, vinderen af Den store bagedyst 2013, har kreeret den enkle lagkage bestående af sandkage og smørcreme. Her kan de fleste bage med! Kagen er pyntet på en sjov og inspirerende måde, men du kan jo også blot smøre kagen op med smørcreme og drysse lidt guld-sukker ud over toppen.

Opskrift på fødselsdagskage

Fødselsdagskage til 16 personer
Sværhedsgrad: Medium
Arbejdstid: 1 time og 30 minutter
Bagetid: 50 minutter
Temperatur: 175°, varmluft

Et andet god bud på en fødselsdagskage er Danmarkskagen fra La Glace, inspireret af H.C. Andersens eventyr "Svanereden"

Rød sandkagebund
250 g blødt smør
250 g lyst rørsukker
6 æg, str. M
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 lime, saft og fintrevet skal
1 tsk. rød pastafarve

Vaniljesmørcreme til fyld
250 g blødt smør
500 g flormelis
1⁄2 polynesisk vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer

Smørcreme til pynt
250 g blødt smør
500 g flormelis
2-3 spsk. citronsaft

I øvrigt
Flormelis + vand
Sort pastafarve til glasur (kan bl.a. fås HER >>)
Guld-sukkerkugler (kan bl.a. fås HER >>)
Lagkageplast (kagefolie)

Fremgangsmåde til fødselsdagskage

Kagebund: Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Det tager cirka fem minutter. Tilsæt derefter ét æg ad gangen. Pisk mellem hvert æg og pisk det godt sammen. Bland bagepulver med mel og sigt det ned i dejen. Tilsæt limesaft, fintrevet limeskal og rød pastafarve og rør dejen godt sammen. Smør en springform, diameter 22 cm og beklæd bunden med bagepapir. Dejen fyldes i formen. Bag kagen ved 175° i cirka 50 minutter. Tjek eventuelt med en tandstik. Der må ikke hænge dej ved. Lad bunden køle helt af i formen, inden den tages ud. Flæk bunden i to lige tykke bunde. Skær en rand af kage væk cirka 3 cm fra kanten af hver bund - hele vejen rundt. Randen skal være 1 cm bred. Kassér den del af kagen, som skæres bort.

Vaniljesmørcreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab forsigtigt kornene ud. Pisk blødt smør, flormelis og vaniljekorn til en blød smørcreme. Rør æggeblommerne i cremen. Kom vanillesmørcremen i en engangs-sprøjtepose, så er den lettere at håndtere.

Opbygning: Placér den ene kagebund i springformen, som er rengjort og foret med kagefolie. Kagebunden består af en ring af kage på 3 cm i bredden, som ligger langs kanten. Så er der en kagebund i midten - imellem de to er der et hul på 1 cm's bredde.

Kom en rand af vanillesmørcreme ned i mellemrummet og fordel dernæst et lag smørcreme oven på hele molevitten. Gentag med den anden kagebundsring og kagebund og fyld en rand af smør-creme ned i mellemrummet. Stil kagen på køl i en times tid.

Smørcreme til pynt: Pisk smør og flormelis blødt og hvidt og tilsæt citronsaft. Smør din fødselsdagskage glat op med en paletkniv. Kom resten af smørcremen i en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt fire klatter på den vertikale led på kagens kant. Glat disse klatter lidt ud med bagsiden af en lille ske. Gentag, indtil hele din fødselsdagskage er pyntet med en kant af elegant smørcreme. Afsæt små rosetter eller toppe oven på din fødselsdagskage langs kanten og pynt med guldkugler. Rør en glasur af flormelis, vand og sort pastafarve og skriv f.eks. "Tillykke" på kagens top.

Smart grej til festkagen

Skal du bruge fondant til kagen? Fondant fås i et vælg af farver.

Du kan finde fondant i mange forskellige farver HER >>

Lav smukke roser med farvet marcipan. Er du ikke helt ferm på fingrene, kan du købe roserne færdiglavet.

Vejl. pris for 250 g. marcipan 34,95 kr. eller 12 stk. maricpanroser 99,95 kr.

Køb marcipanen HER >>

Køb de færdiglavede roser HER >>

Lav smukke dekorationer med tyller i alskens former.

Se udvalget HER >>

Er kagen til en helt særlig anledning, skal du måske have fat i et kageopbygningsæt.

Du finder et stort udvalg HER >>

Årets top 10 kager

Årets top 10 kager

Sponsoreret indhold