Kage og dessert

Frangipane med jordbær

25. juli 2013 af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Søde, små nøddetærter med jordbær, der er lige til at guffe!

Opskrift på frangipane med jordbær

Tid: 20 minutter.
Bagetid: 10-15 minutter.
Antal: 6 små tærter.

Frangipane:

100 g mandler
100 g hasselnødder
200 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
Evt. 1 tsk. mørk rom
25 g hvedemel

Ca. 250 g jordbær

6 små tærteforme (eller 1 stor tærteform)
Lidt smør og rasp til formene

PRØV OGSÅ: Små kokostærter med hindbær og mascarponecreme

Fremgangsmåde til frangipane med jordbær

Frangipane: Tænd ovnen på 175°. Hak mandler og hasselnødder til fint mel i en blender, minihakker eller foodprocessor. Pisk smør, sukker, æg og evt. rom sammen med en elpisker. Vend nøddemel og hvedemel i dejen til sidst.

Nip jordbærrene og skær dem i skiver.

Smør 6 små tærteforme (eller 1 stor tærteform) med smør og drys med lidt rasp. Hæld mandelcremen i formene, fordel jordbærskiver ovenpå og bag kagerne i ovnen i 10-15 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist og vend dem først ud af formene, når de er helt kolde.

Tip: I stedet for jordbær kan du lægge skiver af fersken eller pære oven i mandelcremen.

PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokoladecreme

Sponsoreret indhold