Kage og dessert
Gammeldags pebernødder fra La Glace
22. december 2016 Joan Andersen
I anledning af julen deler chefkonditor Lars Juul fra La Glace ud af sin bedste opskrift på pebernødder. De er himmelske - og så er de tilmed lette at lave!

Gammeldags pebernødder fra La Glace
Ca. 100 stk.
1 æg
175 g sukker
2 spsk. fløde
250 g mel
1 nip hjortetaksalt
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt hvidt peber
½ tsk. stødt ingefær
100 g smør
La Glace giver dig her opskriften på deres vaniljekranse
Fremgangsmåde
Æg, sukker og fløde piskes sammen til en homogen æggesnaps.
Mel, hjortetaksalt og krydderier tilsættes, hvorefter smørret smuldres i.
Bland dejen, til den er ensartet, og sæt den i køleskab i et par timer.
Arbejd dejen igennem og tril den ud til lange pølser. Skær disse i ca. 100 små bidder i alt. Tril bidderne til kugler og sæt dem på en plade med bagepapir.
Bag pebernødderne ved 190° i ca. 12 min.