Græskar-muffins

Kageopskriftens ingredienser
24 stk.
Krydderiblanding:
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. revet muskatnød
Populære kageopskrifter og bagegrej



Strawberry Cheesecake
Dej:
1 hokkaido-græskar
230 g mel
200 g rørsukker
1⁄4 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 spsk. krydderiblanding
1 æble
2 æg
125 g smeltet smør
Drys:
3 spsk. rørsukker
1 tsk. krydderiblanding
Her kan du også få en lækker opskrift på blåbærmuffins med hvid chokolade
Kageopskriftens fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°. Læg et stykke bagepapir på en plade. Find en muffinform frem eller gerne to, hvis du har det, og læg papirforme i.
Skyl græskarret, flæk det og skrab kernerne ud. Skær hver halvdel ud i 6 skiver og læg disse på bagepladen.
Sæt pladen i ovnen i 45 min. Når græskarstykkerne er bagt, afkøles de lidt, så de er til at håndtere.
Fjern skallerne med en urtekniv og mos frugtkødet med en gaffel.
Find en røreskål og afmål heri mel, sukker, bagepulver, natron og 1 spsk. af krydderiblandingen. Rør det hele sammen og tilsæt 2½ dl græskarmos. Bliver der noget tilovers, kan det fryses til en anden dag.
Skyl og skræl æblet og snit det fint. Hæld det i røreskålen sammen med æg og smør. Rør dejen sammen. Ikke i lang tid, men bare, til den er ensartet.
Fyld dejen i formene. Rør den lille rest krydderiblanding med rørsukker og drys det over dejen. Sæt muffinene i ovnen og bag dem i 20 min. ved 190°.
Sæt dem til afkøling på en rist, så snart de kommer ud af ovnen.
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER

Her er årets top 10 kageopskrifter
Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!