
Opskrift på hindbærhorn
Ca. 24 stk.
Dej
25 g gær
2 dl kaffe- eller madlavningsfløde
2 æggeblommer
½ tsk. salt
½ dl sukker
5½-6 dl hvedemel
100 g blødt smør
Fyld
Ca. 2 dl vaniljecreme (se opskriften nedenfor eller brug en færdigkøbt)
Ca. 150 g hindbær
Pensling
1 sammenpisket æg
Glasur
1½ dl flormelis
1½-2 tsk. vand
Evt. et par dråber rød frugtfarve
Vaniljecreme
(1 portion = ca. 3 dl)
½ vaniljestang
2 dl mælk
4 spsk. sukker
3 spsk. Maizena
3 æggeblommer
1 spsk. blødt smør
Skrab kornene ud af vaniljestangen og lad vaniljekorn og -stang koge op med mælken.
Bland sukker, Maizena og æggeblommer i en skål. Hæld den varme vaniljemælk i æggeblandingen, mens der piskes.
Hæld hele blandingen tilbage i gryden og lad den koge i nogle minutter over middelstærk varme under omrøring, til du har en tyk creme. Tag cremen af varmen og rør smørret i. Lad cremen køle af.

Fremgangsmåde - hindbærhorn
Dej: Smuldr gæren i en skål og rør den ud med fløden. Tilsæt æggeblommer, salt, sukker og 3/4 af melet.
Tilsæt smørret i små klatter under omrøring. Tilsæt derpå resten af melet, men hold en smule tilbage til udrulning.
Arbejd dejen smidig og blank og lad den hæve under plastfilm i ca. 30 min.
Del derpå dejen i to dele og rul hver del ud til en cirkel (ca. 30 cm i diameter). Skær hver cirkel ud i 12 ”lagkagestykker”.
Se også: Portionspizzaer med nye kartofler
Fyld: Læg en skefuld vaniljecreme og et par hindbær på hvert dejstykke og rul stykkerne sammen fra den brede ende mod spidsen.
Lad hornene hæve under plastfilm på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min.
Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 225° i 7-8 min. Lad hornene køle af på en rist.
Glasur: Rør glasuren sammen og giv den evt. lidt farve. Smør glasuren på hornene og servér.
Se også: Kanelsnegle med nødder