Ingefærsmåkager

Ingredienser til ingefærsmåkager
(Ca. 50 stk.)
250 g mel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. natron
100 g smør
10 g gær
250 g rørsukker
2 tsk. fløde
1 stort æg
Fremgangsmåde til ingefærsmåkager
Beklæd dine bageplader med bagepapir og sæt ovnen på 175° almindelig varme.
Bland mel, ingefær, kanel, nelliker og natron i en røreskål. Smuldr smør og gær ind i melblandingen. Tilsæt rørsukker, fløde og æg og rør dejen, til den akkurat samler sig.
Tril dejen til kugler, ca. 2½ cm i diameter.
Sæt kuglerne med god indbyrdes afstand på bagepladerne og bag kagerne (én plade ad gangen) i 12-14 min. afhængigt af din ovn. Småkagerne skal begynde at brune lidt, for at de kan blive sprøde senere.
Lad småkagerne stå i nogle minutter på pladerne, efter at de er taget ud af ovnen. Så snart de er stivnet, kan du flytte dem over på en rist til afkøling.
Når ingefærkagerne er kølet helt af, kan de lægges i en lufttæt kagedåse og gemmes et sikkert sted.