Kage og dessert

Jamie Olivers opskrifter: pandekage-kage med chokolade og nødder

29. juni 2013 af Jamie Oliver / Foto: David Loftus
Denne kage kræver lidt tid, men det er heller ikke en helt almindelig kage! Den egner sig perfekt til festlige lejligheder, og rub og stub bliver spist – hver gang. Alt, hvad du kan ønske dig af sødt og lækkert er her samlet i én og samme kage.

Ingredienser til jamie Olivers pandekage-kage med chokolade og nødder

12 portioner

Pandekager:

450 g mel
15 g bagepulver
1 nip salt
7½ dl mælk
3 store æg
Olie til at smøre panden med

Fyld:

150 g mørk chokolade, 70 % kakao (100 g knust, 50 g til servering)
50 usaltet smør i tern
1 knivspids salt
180 g hasselnødder og paranødder, ristede
600 ml piskefløde
1 spsk. vaniljeekstrakt
1½ spsk. lys muscovadosukker

Populære kageopskrifter og bagegrej

12 opskrifter på sunde kager du altid må spiseLav dine egne perfekte macarons
med det komplette macaronkit inkl. opskrifter
Opskrift på lækker hjemmelavet
Strawberry Cheesecake

Fremgangsmåde til Jamie Olivers pandekage-kage

Pandekager: Bland mel, bagepulver og salt og pisk det sammen med mælk og æg til en glat dej. Hæld lidt olie på en lille slip let-pande over middelstærk varme. Tør panden af med et stykke køkkenrulle. Når panden er varm, fylder du en øse op med dej og hælder den på panden.

Drej panden rundt, så dejen kommer ud til kanten.

Pandekagen skal have cirka 2-3 min. på hver side, indtil den er let gylden. Tag pandekagen af varmen og læg den på en tallerken. Gentag, indtil al dejen er brugt.

Fyld og pynt: Smelt den knuste chokolade sammen med smør og en knivspids salt over et vandbad. Vandet skal simre, og skålen må ikke røre vandoverfladen. Rør jævnligt, indtil det er smeltet.

Knus i mellemtiden nødderne i en morter, så du får en nøddeblanding, der er delvis grov og fin. Tag den smeltede chokolade af varmen, tilsæt 200 ml fløde og en håndfuld knuste nødder. Pisk den resterende fløde med vaniljeekstrakt og sukker, til den tykner (det skal ikke være helt stift).

Spred en klat flødecreme på en stor tallerken, læg en pandekage ovenpå og pres den let ned i cremen. Smør den med chokolade og læg endnu en pandekage ovenpå. Fortsæt, indtil du har brugt alle pandekagerne (gem lidt creme til toppen).

Glat siderne med en spatel og hæld den sidste flødecreme på toppen. Lad den flyde ned ad siderne, så den dækker hele kagen. Pres de resterende nødder ind i siderne, top med revet mørk chokolade og servér.

PRØV OGSÅ: Jamie Olivers pandestegte kæmperejer

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige
HER

Her er 2012's top 10 kageopskrifter

Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri ovenfor. God bagelyst!

Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?

Her finder du alt det, du skal bruge, for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>

(Indeholder affiliatelinks)

Sponsoreret indhold